Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Програми ЕУ Креативна Европа и Европа за грађане представљени у Беранама

Програми ЕУ Креативна Европа и Европа за грађане представљени у Беранама
Датум објаве: 09.11.2015 14:03 | Аутор: Министарство културре

Испис Штампај страницу


Министарство културе и Деск за Креативну Европу Црне Горе огранизовали су 04.11.2015. у Беранама Инфо дан „Програми ЕУ - Креативна Европа и Европа за грађане“.

О потпрограму Култура Креативне Европе говорили су представници Деска Ана Савјак и Борис Абрамовић. Савјак је присутне упознала с конкурсом “Европски пројекти сарадње”, односно начином учешћа, програмским приоритетима, врстама подршке, пројектном документацијом и примјерима добре праксе, док је Абрамовић промовисао конкурс за подршку европских платформи, који ће бити објављен средином наредне године.

Илија Суботић, савјетник за аудиовизуелне дјелатности у Министарству, представио је потпрограм МЕДИА, у којем Црна Гора, на основу Споразума с Европском унијом, учествује од ове године, у циљу даљег развоја домаћег кинематографског сектора.

Након тога, било је ријечи о програму Европа за грађане. Представљени су специфични приоритети обје програмске цјелине – “Европско сјећање” и “Демократски ангажман и грађанско учешће” за период 2016-2020, као и конкурсни услови и смјернице.

На Инфо дану у Беранама учествовало је 24 представника локалне самоуправе, институција културе и цивилног сектора из општина Беране и Бијело Поље.