Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

У Никшићу одржан Инфо дан о програмима Креативна Европа и Европа за грађане

У Никшићу одржан Инфо дан о програмима Креативна Европа и Европа за грађане
Датум објаве: 18.11.2015 14:13 | Аутор: Министарство културре

Испис Штампај страницу


МКУИнфо дан о програмима Европске уније за подршку култури и промоцију активног грађанства, одржан је јуче у Никшићу, у организацији Министарства културе и Деска за Креативну Европу Црне Горе, а у оквиру Програма подршке развоју културе у Никшићу. Бројним представницима локалне самоуправе, институција и организација културе, најприје су представљени актуелни конкурси потпрограма Култура и МЕДИА Креативне Европе, након чега је било ријечи о четири конкурса програма Европа за грађане.

Представници Министарства културе Ана Савјак, Илија Суботић и Гојко Даковић говорили су о побољшању квалитета апликација, као и јачању програмско-организационих капацитета институција и организација културе у Црној Гори. Такође, будући да је један од програмских приоритета и развој прекограничне сарадње културних актера у Европи, представљени су модели и механизми умрежавања које нуди овај програм Уније. Посебно интересовање учесници су показали за конкурс за подршку превођења европске књижевности, који ће бити објављен почетком наредне године.

Након презентација у Подгорици, Котору, Пљевљима, Рожајама, Цетињу, Бару, Беранама и Никшићу, сљедећи Инфо дан биће одржан у Будви, средином децембра, у складу са годишњим планом промоције програма Уније у Црној Гори у 2015. години.

 

МКУ