Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Одржан МЕДИА Инфо дан у Подгорици

Одржан МЕДИА Инфо дан у Подгорици
Датум објаве: 11.12.2015 14:45 | Аутор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


У организацији Министарства културе и Деска за Креативну Европу Црне Горе, у Подгорици је јуче одржан Инфо дан о потпрограму МЕДИА, који је намијењен пружању финансијске подршке развоју, дистрибуцији и промоцији европских филмова, као и аудиовизуелној индустрији.

Учеснике Инфо дана на почетку је поздравио Илија Суботић, савјетник за аудиовизуелне дјелатности у Министарству културе, истичући да је у контексту почетка примјене новог Закона о кинематографији, те даљег развоја домаћег филмског сектора, учешће у потпрограму МЕДИА од посебне важности.

Гошћа Инфо дана, Мартина Петровић, водитељица Деска Креативне Еуропе - Уред МЕДИА Хрватске, говорила је о искуству аудиовизуелног сектора своје земље кроз учешће у предметном потпрограму, представила структуру доступних конкурса, као и примјере успјешних пројеката који су на овај начин подржани.

Инфо дану присуствовали су представници црногорског аудиовизуелног сектора, студенти и професори Факултета драмских умјетности са Цетиња и Факултета визуелних умјетности из Подгорице, док је највише интересовања исказано за конкурсе који се тичу развоја појединачних пројеката, подршке фестивалима и шема за обуку професионалаца.

МКУ