Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

ОДЛУКА о избору кандидаткиње НВО која ће бити чланица Радне групе за израду Нацрта закона о медијима

Датум објаве: 12.02.2018 14:52 | Аутор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


На основу члана 14 Уредбе о начину и поступку остваривања сарадње органа државне управе и невладиних организација („Службени лист ЦГ”, број 7/12) министар културе доноси


ОДЛУКУ
о избору кандидата/киње невладиних организација који/а ће бити члан/ица Радне групе за израду
Нацрта закона о медијима


1. Ана Ненезић, предложена од стране невладиних организација
- Центар за грађанско образовање (ЦГО)
- Центар за истраживачко новинарство Црне Горе
- Институт за медије Црне Горе
- Центар за мониторинг и истраживање (ЦЕМИ)
- Мониторов центар за медије и демократију
- НВО Бонум
- Институт алтернатива
- Центар за развој невладиних организација (ЦРНВО)
- Активна зона Цетиње
- Јувентас
- Центар за женска права
- Ул инфо
изабрана је за кандидаткињу невладиних организација која ће бити члан Радне групе за израду Нацрта закона о медијима.

Образложење

Министарство културе је упутило јавни позив невладиним организацијама за предлагање члана Радне групе за израду Нацрта закона о медијима, који је објављен на интернет страници Министарства културе дана 16. јануара 2018. године.

Министарству културе је благовремено достављен предлог невладиних организација: Центар за грађанско образовање (ЦГО), Центар за истраживачко новинарство Црне Горе, Институт за медије Црне Горе, Центар за мониторинг и истраживање (ЦЕМИ), Мониторов центар за медије и демократију, НВО Бонум, Институт алтернатива, Центар за развој невладиних организација (ЦРНВО), Активна зона Цетиње, Јувентас, Центар за женска права, Ул инфо, за кандидаткињу Ану Ненезић.


У складу са чл. 10 и 12 Уредбе о начину и поступку остваривања сарадње органа државне управе и невладиних организација, утврђено је да је за именовану достављена валидна и потпуна документација од стране невладиних организација: Центар за грађанско образовање (ЦГО), Центар за истраживачко новинарство Црне Горе, Институт за медије Црне Горе, Центар за мониторинг и истраживање (ЦЕМИ), Мониторов центар за медије и демократију, НВО Бонум, Институт алтернатива, Центар за развој невладиних организација (ЦРНВО), Активна зона Цетиње, Јувентас, Центар за женска права, Ул инфо.

На основу претходно наведеног Министар културе доноси одлуку да ће Ана Ненезић бити члан Радне групе за израду Нацрта закона о медијима.