Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

Сарадња са НВО сектором

15.12.2018.

Потписивање уговора о финансирању пројеката невладиних организација из области културе и умјетности из буџета за 2018.годину

Министарство културе организује у понедељак, 17. децембра 2018. године у 10 сати, свечано потписивање уговора о финансирању пројеката невладиних организација у области културе и умјетности, из средстава опредијељених за расподјелу невладином сектору у тим областима у 2018.години путем јавног конкурса.

07.12.2018.

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ПРЕДЛАГАЊЕ ПРЕДСТАВНИКА НЕВЛАДИНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ У РАДНОМ ТИЈЕЛУ ЗА ИЗРАДУ ПРЕДЛОГА ЗАКОНА О ЕЛЕКТРОНСКИМ МЕДИЈИМА

Овим законом ће се у складу са Директивом о измјени директиве о аудио визуелним медијским услугама 2010/13/ЕУ усвојеном у Европском парламенту 02. октобра 2018.године, коју су чланице ЕУ и земље приступнице дужне имплементирати у своје законодавство, додатно уредити питање пружања аудио визуелних медијских услуга у Црној Гори. Такође, овим законом у сврху конзистентности и цјеловитости сета медијских закона извршиће се усаглашавање са рјешењима из Закона о медијима.

04.12.2018.

Одлука о расподјели средстава невладиним организацијама на основу Јавног конкурса „Разноликост израза независне културне сцене“

На основу члана 32ж став 1 Закона о невладиним органитацијама („Службени лист ЦГ“, бр. 39/11 и 37/17), а у вези са Јавним конкурсом „Разноликост израза независне културне сцене“, објављеним 30. априла 2018.године, у поступку одлучивања о расподјели средстава за финансирање пројеката и програма невладиних организација у 2018.години у областима умјетности и културе, Комисија Министарства културе за расподјелу средстава за финансирање пројеката/програма невладиних организација (у даљем тексту: Комисија), доноси ОДЛУКУ О РАСПОДЈЕЛИ СРЕДСТАВА НЕВЛАДИНИМ ОРГАНИЗАЦИЈАМА ЗА ПРОЈЕКТЕ У ОБЛАСТИМА УМЈЕТНОСТИ И КУЛТУРЕ.

03.08.2018.

Извјештај о спроведеним консултацијама са заинтересованим НВО о Нацрту секторске анализе

Министартво културе, на основу члана 12 Уредбе о избору представника невладиних организација у радна тијела органа државне управе и спровођењу јавне расправе у припреми закона и стратегија („Службени лист Црне Горе“, број 41/18), а у вези са чланом 32а став 2 Закона о невладиним организацијама ("Службени лист Црне Горе", бр. 39/11 и 37/17), дана 12. јула 2018. године, објавило је Јавни позив заинтересованим невладиним организацијама за консултације у циљу сачињавања Секторске анализе за утврђивање приједлога приоритетних области од јавног интереса и потребних средстава за финансирање пројеката и програма невладиних организација у областима културе и умјетности, у 2019. години. Уз Јавни позив достављен је Нацрт секторске анализе за утврђивање предлога приоритетних области од јавног интереса и потребних средстава за финансирање пројеката и програма невладиних организација из Буџета Црне Горе у 2019. години (у даљем тексту: Нацрт).

03.08.2018.

Резултати Јавног позива за члана НВО у радном тијелу за израду Предлога закона о државним наградама

На основу члана 8 Уредбе о избору представника невладиних организација у радна тијела органа државне управе и спровођењу јавне расправе у припреми закона и стратегија ("Службени лист ЦГ", број 41/18), а у вези с Јавном позивом за предлагање представника невладине организације у радном тијелу за израду Предлога закона о државним наградама (у даљем тексту: Јавни позив), објављеним 17. јула 2018. године, Министарство културе објављује сљедеће: 1. На Јавни позив није достављен ниједан предлог који испуњава услове. 2. На Јавни позив достављен је један предлог и то: НВО Институт за социјалну и образовну политику, Никшић, која је предложила Митра Радоњића.

26.07.2018.

Одржан консултативни састанак с НВО о Нацрту секторске анализе

Одржан консултативни састанак с НВО о Нацрту секторске анализе

На основу јавног позива заинтересованим невладиним организацијама за консултације у циљу сачињавања Секторске анализе за утврђивање приједлога приоритетних области од јавног интереса и потребних средстава за финансирање пројеката и програма невладиних организација у областима културе и умјетности, у 2019. години, у Министарству културе, 25. јула 2018. године, одржан је консултативни састанак с представницима невладиних организација.

17.07.2018.

Јавни позив за предлагање представника невладине организације у радном тијелу за израду Предлога закона о државним наградама

На основу члана 3 Уредбе о избору представника невладиних организација у радна тијела органа државне управе и спровођењу јавне расправе у припреми закона и стратегија ("Службени лист ЦГ", број 41/18), Министарство културе објављује ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ПРЕДЛАГАЊЕ ПРЕДСТАВНИКА НЕВЛАДИНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ У РАДНОМ ТИЈЕЛУ ЗА ИЗРАДУ ПРЕДЛОГА ЗАКОНА О ДРЖАВНИМ НАГРАДАМА

12.07.2018.

Јавни позив - Секторска анализа

У складу са чланом 12 Уредбе о избору представника невладиних организација у радна тијела органа државне управе и спровођењу јавне расправе у припреми закона и стратегија („Сл.лист Црне Горе“, број 41/18), а у вези са чланом 32а став 2 Закона о невладиним организацијама ("Сл. лист ЦГ", бр. 39/11 и 37/17), Министарство културе објављује ЈАВНИ ПОЗИВ Заинтересованим невладиним организацијама за консултације у циљу сачињавања Секторске анализе за утврђивање приједлога приоритетних области од јавног интереса и потребних средстава за финансирање пројеката и програма невладиних организација у областима културе и умјетности, у 2019. години.

14.06.2018.

Листа невладиних организација које нијесу доставиле уредну и потпуну пријаву на конкурс “Разноликост културних израза независне културне сцене”

На основу члана 32г став 2 Закона о невладиним организацијама ("Службени лист Црне Горе", бр. 39/11 и 37/17) Комисија за расподјелу средстава за финансирање пројеката/програма невладиних организација Министарства културе, објављује листу невладиних организација које нијесу доставиле уредну и потпуну пријаву, уз указивање на утврђене недостатке који се односе на пријаву, односно потребну документацију. Невладина организација са листе је дужна да отклони утврђене недостатке у року од пет од дана објављивања листе, закључно са 19.06.2018.године.

24.05.2018.

Резултати јавног позива запредлагање члана/ице Радне групе за израду Националног програма развоја кинематографије

У складу са чланом 9 Уредбе о начину и поступку остваривања сарадње органа државне управе и невладиних организација ("Службени лист ЦГ", број 7/12), а у вези са чланом 6 Закона о кинематографији ("Службени лист ЦГ", бр. 42/15), Министарство културе објавило је 11.5.2018.године Јавни позив невладиним организацијама за предлагање кандидата/киње за члана/ицу Радне групе за израду Националног програма развоја кинематографије 2018-2023. Позив је објављен на интернет страници Министарства културе и порталу е-Управе.