Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Радионица посвећена улози културне баштине у културном и економском опоравку земаља Западног Балкана

Датум објаве: 26.04.2013 13:26 | Аутор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


Министарство културе, у сарадњи са Радном групом за културу и друштво Савјета за регионалну сарадњу и Централном европском иницијативом, организује у понедјељак, 29. априла, регионални састанак посвећен улози културне баштине у културном и економском опоравку земаља Западног Балкана, са почетком у 9 сати.

Уводна излагања ће имати Лидија Љесар, генерална директорка Директората за културну баштину у Министарству културе и Борислав Шурдић, шеф Секретаријата Радне групе за културу и друштво Савјета за регионалну сарадњу, а модератор ће бити Дарја Радић, консултант Централне европске иницијативе, са свеобухватним искуством у програмирању туристичког развоја и стварању интегралних туристичких производа.

Циљ радионице је идентификовање репрезентативних културних добара која могу бити укључена у регионалне туристичке културне понуде, са посебним акцентом на водеће пројекте који су изабрани у оквиру ,, Љубљана процеса ИИ’’.

У склопу ове иницијативе, радионице ће бити организоване у седам држава Западног Балкана: Црној Гори, Албанији, Босни и Херцеговини, Хрватској, Косову, Македонији и Србији.

Очекује се да ће се овом радионицом допринијети пописивању културно туристичких производа од потенцијалног регионалног значаја и развоју вишекорисничких пројеката повезаних са културним туризмом који би требало да унаприједе регионалну сарадњу у области културне баштине.

Овдје можете преузети Агенду радионице.