Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Најава: Трибина „Информационе технологије у промовисању културне баштине“

Најава: Трибина „Информационе технологије у промовисању културне баштине“
Датум објаве: 25.09.2014 16:19 | Аутор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


У оквиру манифестације Отворени дани науке, Министарство науке у сарадњи са Министарством културе, у петак, 26. септембра организује трибину „Информационе технологије у промовисању културне баштине“. Трибина ће се одржати у Министарству културе, са почетком у 11 сати.

Присутне ће поздравити Ана Николић, замјеница градоначелника Пријестонице Цетиње.

Након уводне ријечи мр Лидије Љесар, генералне директорке Директората за културну баштину у Министарству културе, истраживачи Националног савјета за науку из Италије др Ницола Маиелларо и др Марина Зонно, презентоваће свој рад на Интерактивној мапи Цетиња, апликацији која је развијена као поклон Пријестоници.
На трибини ће говорити: мр Анастазија Мирановић, директорица Управе за заштиту културних добара, на тему Културни туризам у туристичкој понуди Црне Горе; Карстен Сцхöпфер, експерт у Министарству одрживог развоја и туризма на тему Коришћење информационих технологија у промовисању културних локалитета, док ће проф. Ана Матић и проф. Лазар Пејовић, са Факултета ликовних умјетности Универзитета Црне Горе дати посебан осврт на Визуелне комуникације у промоцији културних локалитета и презентовати свој рад на пројекту ’’Годиње’’. На крају, др Ницола Маиелларо говориће на тему Ефикасна употреба интернета у промоцији дестинација културног туризма, кроз примјер града Сирацуса.

Стручњаци из земље са колегама из Италије имаће прилику да размијене ставове и постојећа знања о важности, модалитетима и критичним питањима у коришћењу информационих технологија у промовисању културне баштине и њене валоризације као привредног ресурса.