Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Генерална директорка Љесар учествовала у раду ИИИ Санкт-Петербуршког међународног културном форума

Генерална директорка Љесар учествовала у раду ИИИ Санкт-Петербуршког међународног културном форума
Датум објаве: 15.12.2014 09:24 | Аутор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


МКУЛидија Љесар, генерална директорка Директората за културну баштину у Министарству културе и Павле Пејовић, директор Народног музеја Црне Горе учествовали су на позив Владимира Мединског, министра културе Руске Федерације у раду ИИИ Санкт-Петербуршког међународног културног форума.

Међународни културни форум, који је један од централних догађаја Године културе у Русији отворен је у недјељу, 7. децембра у Санкт Петербургу. На отварању присутне су поздравили Владимир Медински, министар културе Руске Федерације, Георги Полтавченко, гувернер Санкт Петербурга, Олга Голодетс, замјеник предсједника Владе Руске Федерације, Ирина Бокова, генерална директорка УНЕСЦО, Цаи Ву, министар културе НР Кине и Михаил Пиотровски, директор Државног Ермитажа.

У уводном дијелу, након којег су услиједили округли столови и панел дискусије истакнута је важност и улога културе као универзалног језика који повезује цијели свијет. Како су нагласили учесници Форума, напредак друштва директно је везан за културу и њен развој. Управо због тога, Форума је био прилика за размијену искустава и мишљења, представљање иновативних културних политика земаља учесница, али и за дискусију о начинима за превазилажење савремених изазова у култури и бројним другим темама које нас све интересују.

У оквиру Форума обиљежен је јубилеј, 250 година од оснивања Државног Ермитажа, највећег музеја умјетности у Русији, на којем су представљене сталне поставке у музеју, али и бројне иновације у његовом раду.

У раду Форума је учествовало преко хиљаду представника из више од 50 земаља из цијелог свијета.