Мања слова Већа слова РСС

Закон о слободи вјероисповијести

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Министар Горановић посјетио Општину Жабљак

Министар Горановић посјетио Општину Жабљак
Датум објаве: 05.08.2016 10:42 | Аутор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


Павле Горановић, министар културе, посјетио је Општину Жабљак, гдје је разговарао са предсједником Општине, Веселином Вукићевићем.

У оквиру посјете, министар Горановић и предсједник Вукићевић обишли су Грчко гробље у Новаковићима и Баре Жугића, локалитете који од недавно имају статус УНЕСЦО мјеста свјетске баштине.

„Општина Жабљак се може поносити чињеницом да на својој територији има заштићено и културно и природно добро под УНЕСЦО-ом. То је, свакако, посебна част, признање, али и обавеза“, казао је министар Горановић.

Министар Горановић је додао да посебно радује и то што ће упис поменутих локалитета Општине Жабљак на УНЕСЦО листу свјетске културне баштине уједно бити у функцији културног и туристичког развоја општине, те да је важно што постоји снажна свијест о важности културних потенцијала Жабљака.

Нагласивши задовољство што је овај град по други пут уписан на УНЕСЦО листу свјетске културне баштине и то овог пута са локалитетима Грчко гробље у Новаковићима и стећци у Барама Жугића, предсједник Општине, Веселин Вукићевић, казао је да је посјета министра Горановића прилика да се конкретизују договори у вези са даљом валоризацијом ових важних мјеста на територији Општине Жабљак.

„Предстоји један мукотрпан и озбиљан посао и надам се да ћемо га на опште задовољство завршити“, изјавио је Вукићевић.

Приликом ове посјете, министар Горановић и предсједник Вукићевић разговарали су и о организацији догађаја у оквиру којег би се на Жабљаку приказивала филмска остварења из Црне Горе и региона.

Министар Горановић је истакао да ће Министарство културе одржавати континуитет подршке коју пружа Општини Жабљак у погледу развоја цјелокупног културног живота њених грађана, охрабрујући посебно очување културне баштине на територији ове Општине и њену валоризацију, усмјерену уједно и на развој туризма.