Manja slova Veća slova RSS

MKU

mku

Ministarstvo kulture

MKU

Ministarstvo kulture

 

>

Ministar Goranović posjetio Opštinu Žabljak

Ministar Goranović posjetio Opštinu Žabljak
Datum objave: 05.08.2016 10:42 | Autor: Ministarstvo kulture

Ispis Štampaj stranicu


Pavle Goranović, ministar kulture, posjetio je Opštinu Žabljak, gdje je razgovarao sa predsjednikom Opštine, Veselinom Vukićevićem.

U okviru posjete, ministar Goranović i predsjednik Vukićević obišli su Grčko groblje u Novakovićima i Bare Žugića, lokalitete koji od nedavno imaju status UNESCO mjesta svjetske baštine.

„Opština Žabljak se može ponositi činjenicom da na svojoj teritoriji ima zaštićeno i kulturno i prirodno dobro pod UNESCO-om. To je, svakako, posebna čast, priznanje, ali i obaveza“, kazao je ministar Goranović.

Ministar Goranović je dodao da posebno raduje i to što će upis pomenutih lokaliteta Opštine Žabljak na UNESCO listu svjetske kulturne baštine ujedno biti u funkciji kulturnog i turističkog razvoja opštine, te da je važno što postoji snažna svijest o važnosti kulturnih potencijala Žabljaka.

Naglasivši zadovoljstvo što je ovaj grad po drugi put upisan na UNESCO listu svjetske kulturne baštine i to ovog puta sa lokalitetima Grčko groblje u Novakovićima i stećci u Barama Žugića, predsjednik Opštine, Veselin Vukićević, kazao je da je posjeta ministra Goranovića prilika da se konkretizuju dogovori u vezi sa daljom valorizacijom ovih važnih mjesta na teritoriji Opštine Žabljak.

„Predstoji jedan mukotrpan i ozbiljan posao i nadam se da ćemo ga na opšte zadovoljstvo završiti“, izjavio je Vukićević.

Prilikom ove posjete, ministar Goranović i predsjednik Vukićević razgovarali su i o organizaciji događaja u okviru kojeg bi se na Žabljaku prikazivala filmska ostvarenja iz Crne Gore i regiona.

Ministar Goranović je istakao da će Ministarstvo kulture održavati kontinuitet podrške koju pruža Opštini Žabljak u pogledu razvoja cjelokupnog kulturnog života njenih građana, ohrabrujući posebno očuvanje kulturne baštine na teritoriji ove Opštine i njenu valorizaciju, usmjerenu ujedno i na razvoj turizma.