Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

У Пекингу отворена изожба “Рурална архитектура Кине и Црне Горе”

У Пекингу отворена изожба “Рурална архитектура Кине и Црне Горе”
Датум објаве: 16.08.2016 16:18 | Аутор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


мкуЈуче је у Пекингу, отворена изложба “Рурална архитектура Кине и Црне Горе”, која је организована поводом обиљежавања 10 година од успостављања дипломатских односа двије земље.

Изложба коју су организовали Министарство културе Црне Горе и Министарство културе Народне Републике Кине отворена је у Музеју кинеских вртова и пејзажне архитектуре.

На отварању изложбе су говорили Лиу Туо, директор Института за архитектуру при Кинеском институту умјетности и Чен Фафен, из Министарства културе Народне Републике Кине.

Домаћини су у својим обраћањима истакли да односи Црне Горе и Кине константно јачању на свим пољима, истичући притом културу као једну од области у  којој постоји значајан простор за сарадњу. Посебно су захвалили црногорској страни на иницијативи за организацију ове изложбе, која је покренута након потписивања Програма културне сарадње два министарства, у априлу ове године.

На отварању изложбе представници Амбасаде Црне Горе у НР Кини прочитали су и обраћање Павла Горановића, министра културе, у којем је речено да овом изложбом, којом обиљежавамо важан јубилеј, представљамо руралну архитектуру двије земље, која је основа националног и државног идентитеа. “Упознајући различите културе, историју и традицију учимо се поштовању и прихватању различитости. Због тога вјерујемо да ова изложба носи снажну поруку. Захваљујући њој очекујемо да ћемо постићи још боље разумијевање и додатно оснажити односе наше двије земље,” истакао је министар Горановић.

Изложба “Рурална архитектура Кине и Црне Горе” биће представљена и у Црној Гори, крајем септембра. 


мку