Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Министар Горановић посјетио утврђење Бесац

Министар Горановић посјетио утврђење Бесац
Датум објаве: 01.09.2016 10:09 | Аутор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


Павле Горановић, министар културе, посјетио је данас утврђење Бесац у Вирпазару.

Након успјешно завршене прве фазе рестаурације утврђења Бесац 2013. године, Министарство културе кроз ИПА пројекат "Одрживо управљање туризмом у оквиру јадранског насљеђа - ХЕРА", реализује другу фазу радова на утврђењу.

Министар Горановић је истакао значај цјелокупног процеса рестаурације утврђења Бесац, нагласивши да је ревитализацијом овог значајног сегмента црногорске културне баштине отворен широк и плодан простор за даље дјеловање кроз културно-историјску и туристичку валоризацију. Министар Горановић је казао и да је финализација овог пројекта велики помак на развојном путу културног туризма Црне Горе, те значајна тачка на мапи њене понуде у овој области.

Друга фаза радова на утврђењу Бесац је започета крајем јуна, а завршетак наведених радова је предвиђен за крај септембра текуће године. Ова фаза обухвата техничке радове који ће утврђење учинити функционалним и погодним за максимално коришћење свих потенцијала овог културног добра.

Визија овог локалитета и заштићеног културног добра посебно ће бити дефинисана Менаџмент планом утврђења Бесац, у складу са потребама локалне заједнице, а за потребе развоја културног туризма.

У другу фазу реализације пројекта уложено је 313.000 еура.

 

Министарство културе