Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Одржана радионица „Заштита и промоција подводне културне баштине – национална и регионална искуства“

Одржана радионица „Заштита и промоција подводне културне баштине – национална и регионална искуства“
Датум објаве: 24.11.2016 10:52 | Аутор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


У Министарству културе је завршена тродневна радионица на тему „Заштита и промоција подводне културне баштине – национална и регионална искуства“.

Учесници радионице констатовали су да су активности које Министарство културе спроводи са Заједничким оперативним тимом, којег чине представници Управе поморске сигурности, Морнарице Војске Црне Горе и Сектора Југ Граничне полиције, на спровођењу мониторинга над локалитетима подводне културне баштине добар примјер интерресорне сарадње. Ипак, досадашње активности су тек почетак у овој, како је оцијењено, комплексној и захтјевној области.

Закључено је да се након потписивања Меморандума о сарадњи између Министарства културе Црне Горе и Министарства културе Републике Хрватске, о спровођењу заједничких активности на заштити и презентацији подводне културне баштине, и међуинституционалних уговора између ЈУ Центар за конзервацију и археологију Црне Горе и Међународног центра за подводну археологију у Задру, створити могућности за спровођење заједничких активности на овом плану, као и дефинисање заједничких пројеката из области подводне културне баштине.

На радионици су учествовали представници Међународног центра за подводну археологију у Задру (УНЕСЦО-в центар ИИ категорије), Управе за заштиту културних добара, ЈУ Центра за конзервацију и археологију Црне Горе и Управе поморске сигурности.


МКУ