Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Министар Богдановић посјетио Штјефана Ивезаја у Тузима

Министар Богдановић посјетио Штјефана Ивезаја у Тузима
Датум објаве: 28.05.2018 10:49 | Аутор: мку

Испис Штампај страницу


Министар културе Александар Богдановић посјетио је Штјефана Ивезаја, који у Тузима, у својој кући чува богату колекцију разноврсних музејских предмета и експоната.

Господин Иверзај је представио министру Богдановићу велики број аутентичних музејских предмета, аутентичне националне ношње, оружје, посуђе, алате и оруђе, музичке инструменте, поштанске маркице, књиге, документа и бројне друге експонате, као и богату колекцију фото-апарата.

мкумку

Министар Богдановић је истакао да је кућа господина Ивезаја значајно мјесто за културу Црне Горе, гдје се посвећено чува историјско насљеђе народа са наших простора, али и промовише Црна Гора као мултикултурна, мултинационална и мултиконфесионална земља. Министар Богдановић је додао и да је ово одличан примјер валоризације богатог културног насљеђа у туристичке сврхе.

“Министарство културе ће пружити сву неопходну помоћ како би напори господина Ивезаја, који са својом супругом успјешно афирмише традицију албанског народа, били додатно валоризовани,” нагласио је министар Богдановић.

мку

Штјефан Ивезај је од 2002. године, кућу у којој живи претворио у својеврсни музеј, али и фототеку, библиотеку и филателију, отворене за посјетиоце током цијеле године.