Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

Директорат за културну баштину

04.08.2016.

Министар Горановић посјетио археолошко налазиште у Рисну

Министар Горановић посјетио археолошко налазиште у Рисну Павле Горановић, министар културе, посјетио је данас археолошко налазиште Царине у Рисну. Са представницима Центра за конзервацију и археологију Црне Горе, Жељком Калезићем и Жељком Челебићем, Министар је обишао истраживања која се у Рисну спроводе од 2000. године, уз подршку Министарства култутре.

12.07.2016.

Објављен позив за израду знака за обиљежавање културног добра

На основу члана 62, став 1 Закона о јавним набавкама („Службени лист ЦГ“, бр. 42/11 и 57/14) наручилац Министарство културе, Његошева, Цетиње, оглашава ОБАВЈЕШТЕЊЕ О ЈАВНОЈ НАБАВЦИ

08.07.2016.

Представница Црне Горе на љетњој школи „Архитектура класицизма“,

Министарство културе и Фондација Принца Чарлса омогућили су одлазак представнице Црне Горе на љетњу школу „Архитектура класицизма“, која се одржава током јула, у Енгелсбергу, у Шведској.

17.05.2016.

НАЈАВА: Четврти састанак Одбора за заштитни знак и Трећи састанак координатора ИПА пројекта ХЕРА “Одрживо управљање туризмом у оквиру Јадранског насљеђа”

У Подгорици ће се 18. и 19. маја 2016. године одржати Четврти састанак Одбора за заштитни знак и Трећи састанак координатора ИПА пројекта ХЕРА “Одрживо управљање туризмом у оквиру Јадранског насљеђа”. Уводно излагање ће имати мр Александар Дајковић, генерални директор Директората за културну баштину Министарства културе, а састанку ће присуствовати чланови Одбора за ХЕРА заштитни знак, као и координатори пројекта из свих земаља партнера.

04.03.2016.

Обавјештење: Донијете одлуке по Јавном позиву

Министарство културе је, на основу приједлога Комисије за спровођење поступка по Јавном позиву, донијело Одлуке о избору реализатора који испуњавају, као и Одлуке о одбијању за оне подносиоце захтјева који не испуњавају услове Јавног позива, који је објављен 31. јануара 2016. године.

28.02.2016.

Полагање стручног испита за вршење послова конзерваторске, музејске, библиотечке и архивске дјелатности

Полагање стручног испита, сходно Правилнику о врсти и степену стручне спреме, програму и начину полагања стручног испита и стручним звањима за вршење послова конзерваторске, музејске, библиотечке и архивске дјелатности ("Сл. лист Црне Горе", бр. 22/12 и 26/12) одржаће се у сљедећим терминима:

13.02.2016.

Тендер за извођење радова на другој фази реконструкције тврђаве Бесац

Министарство културе, расписује тендер за извођење радова на другој фази реконструкције тврђаве Бесац, у оквиру ХЕРА пројекта (Одрживо управљање туризмом у оквиру јадранског насљеђа - Сустаинабле тоурисм манагемент оф Адриатиц ХЕРитаге - ХЕРА).

31.01.2016.

ЈАВНИ ПОЗИВ за подношење захтјева за добијање финансијских средстава од Министарства културе за реализацију 47 пројеката

У складу са Закључком Владе Црне Горе број 08-3096 од 21.01.2016. године, а у вези са чл. 125 и 128 Закона о заштити културних добара („Сл. лист ЦГ“, бр. 49/10 и 40/11), Министарство културе објављује ЈАВНИ ПОЗИВ за подношење захтјева за добијање финансијских средстава од Министарства културе за реализацију 47 пројеката, који се односе на конзерваторска и археолошка истраживања, као и на израду конзерваторских пројеката и спровођење конзерваторских мјера за културна добра

29.01.2016.

Предат Номинациони досије за упис “Венецијснких одбрамбених тврђава између XВ и XВИИ вијека“ на Листу свјетске баштине УНЕСЦО

Номинациони досије „Венецијанске одбрамбене тврђаве између XВ и XВИИ вијека” предат је УНЕСЦО-у, чиме је формализован захтјев за упис транснационалне номинације на УНЕСЦО Листу свјетске баштине. Регионални пројекат номинације, у којем учествују Црна Гора, Хрватска и Италија, предала је Стална делегација Италије, чије је Министарство за културну баштину и дјелатности туризма било иницијатор пројекта.

05.11.2015.

Полагање стручног испита за вршење послова конзерваторске, музејске, библиотечке и архивске дјелатности

Полагање стручног испита, сходно Правилнику о врсти и степену стручне спреме, програму и начину полагања стручног испита и стручним звањима за вршење послова конзерваторске, музејске, библиотечке и архивске дјелатности ("Сл. лист Црне Горе", бр. 22/12 и 26/12) одржаће се у сљедећим терминима: