Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

Директорат за културну баштину

23.10.2012.

Најава: Министар Мићуновић учествује на УНЕСЦО конференцији у Софији

Проф. Бранислав Мићуновић, министар културе, учествоваће на ВИИИ УНЕСЦО министарској конференцији посвећеној културној баштини Југоисточне Европе, која се одржава у Софији од 24-25. октобра 2012. године, на тему Нематеријална културна баштина и одрживи развој.

01.10.2012.

Дани Европске баштине 2012

Дани Европске баштине 2012

Дани Европске баштине 2012

27.09.2012.

Информација - Дани европске баштине 2012

Информација - Дани европске баштине 2012

Данас је на Цетињу, у Атељеу „Дадо“ одржана конференција за новинаре која је промовисала манифестацију „Дани европске баштине“, која се одржава сјутра у Биљарди. Манифестација представља заједничку иницијативу Савјета Европе и Европске комисије и слави се од 1991. године. Министарство културе Црне Горе прослави ове иницијативе прикључило се 2008. године. Овогодишња прослава посвећена је стећцима, односно почетку формирања Лапидаријума Археолошког музеја у склопу Народног музеја Црне Горе.

25.09.2012.

Најава: Округли сто посвећен програму заштите и очувања културних добара за 2012 годину

Министарство културе Црне Горе организује сјутра, 26.9. 2012. године у 12 сати, у ЈУ „Музеји и галерије Подгорице“, округли сто посвећен Програму заштите и очувања културних добара за 2012. годину. Уводно излагање имаће Лидија Љесар, помоћник министра културе за културну баштину.

17.09.2012.

Конференција за новинаре посвећена подводној археологији

Министарство културе Црне Горе организује конференцију за новинаре поводом завршетка обуке и додјеле међународно признатих сертификата за рониоце археологе, као и поводом подводних археолошких истраживања црногорског приморја, спроведених са брода „Херкулес“, током 2012. Године. Догађај се одржава у Министарству културе, 19. септембра са почетком у 12 сати.

13.09.2012.

Додирни Дурмитор – буди дио свјетске баштине

Први Фестивал „Додирни Дурмитор – буди дио свјетске баштине“, одржава се под окриљем Националне Комисије за УНЕСЦО и УНЕСЦО канцеларије у Венецији у сарадњи са бројним партнерима од 14. до 16. септембра у Националном парку Дурмитор. Адреналински спортови, пјешачке туре, акција чишћења кањона Таре, едукативне радионице, изложбе и концерти, који чине богат програм фестивала, усмјерене су на промовисање одрживог развоја на подручју свјетске баштине НП Дурмитор...

19.07.2012.

Четврти регионални састанак посвећен стећцима

Четврти регионални састанак посвећен стећцима

Уважени колеге и колегинице, Добродошли у Министарство културе Црне Горе, на Цетињу, поводом још једног значајног окупљања, као потврде досадашњих заједничких напора да истрајемо у пројекту „Номинација стећака – средњевјековних надгробних споменика за упис на Листу свјетске баштине УНЕСЦО“.

17.07.2012.

НАЈАВА: Црна Гора домаћин четвртог регионалног састанка посвећеног Стећцима

Министарство културе Црне Горе је домаћин Четвртог регионалног састанка посвећеног пројекту Номинација стећака – средњевјековних надгробних споменика за упис на Листу свјетске културне баштине УНЕСЦО на којем заједно раде министарства културе Црне Горе, Босне и Херцеговине, Хрватске и Србије.

02.07.2012.

Одржана презентација пројекта "4ЦУЛТ - Иновативне технологије за одржавање и очување културне баштине на Јадрану"

Одржана презентација пројекта "4ЦУЛТ - Иновативне технологије за одржавање и очување културне баштине на Јадрану"

Пројекат 4ЦУЛТ - ИНОВАТИВНЕ ТЕХНОЛОГИЈЕ ЗА ОДРЖАВАЊЕ И ОЧУВАЊЕ Културне баштине на Јадрану, у оквиру ИПА ЦБЦ Адриатиц Програма (Јадранска прекогранична сарадња), представљен је данас у Министарству културе на Цетињу. Ријеч је о пројекту који је покренула црногорска институција, Национална библиотека »Ђурђе Црнојевић«, и уједно је то једини ИПА пројекат у којем једна црногорска институција учествује као лидер пројекта...