Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Објављен ВИИ литерарни конкурс – “А Сеа оф Wордс 2014”

Датум објаве: 12.05.2014 12:07 | Аутор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


Фондација “Ана Линд” и Европски институт за Медитеран објављују ВИИ конкурс за најбољу кратку причу Еуро – Медитеранског региона.

Право учешћа на конкурсу “Сеа оф Wордс” имају млади аутори од 18 до 30 година, из 43 земље чланице Уније за Медитеран.

Тема конкурса је "Млади у борби против говора мржње на интернету", а усклађена је са истоименом кампањом Савјета Европе.

Пријаве на конкурс, потребно је доставити до 15. јуна 2014. године, на мејл Европског института за медитеран цонцурсо@иемед.орг

Пријава садржи:

 Оригиналну кратку причу која до сада није објављивана, до 2500 ријечи, на црногорском језику или на неком од језика у службеној употреби у Црној Гори;
 Податке о аутору (име и презиме, датум и мјесто рођења, националност, адреса и мејл).

Европски институт за Медитеран ће пристигле пријаве из Црне Горе, које буду испуниле конкурсне услове, доставити Министарству културе Црне Горе. Министарство ће, у складу са пропозицијама конкурса, организовати предселекцију, како би приче одабране у ужи избор, биле преведене и прослијеђене интернационалном жирију, ради финалне селекције.

Интернационални стручни жири ће од пријављених прича из 43 земље одабрати 15 најбољих, и резултате објавити у септембру 2014. године.

Приче 15 одабраних аутора биће објављене у књизи „Сеа оф Wордс“, а аутори позвани на церемонију проглашења најбољих кратких прича у Барселони (октобар 2014. године), уз обезбијеђен боравак са пратећим културним програмом.

Додатне информације доступне су на веб страници Европског института за Медитеран хттп://www.иемед.орг/ и путем мејла борис.абрамовиц@мку.гов.ме