Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Сјутра отварање изложбе фотографија “Ту смо” у Перјаничком дому у Подгорици

Сјутра отварање изложбе фотографија “Ту смо” у Перјаничком дому у Подгорици
Датум објаве: 23.10.2014 15:11 | Аутор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


У Перјаничком дому ће сјутра, 24. октобра, у 12 сати, бити отворена изложба под називом “Ту смо – Пет година видљивости ЛГБТ активизма у Црној Гори” коју реализују Министарство културе и Центар савремене умјентости у партнерству са невладиним организацијама Квир Монтенегро и Јувентас.

Изложбу ће отворити Јелена Дацић, директорица Програма за промоцију и заштиту људских права НВО Јувентас и Данијел Калезић, предсједник Управног одбора црногорске ЛГБТИQ асоцијације „Квир Монтенегро“.

Изложба “Ту смо” која се организује поводом 5 година унапређења видљивости и заштите права ЛГБТ особа у црногорском друштву, представља неформалну поставку фото и видео садржаја, како документаристичког тако и ауторског приступа.

Изложба је осмишљена као пресјек неких од најзначајнијих догађања и активности које су током претходних година организовали активисти/киње и организације цивилног сектора како би унаприједиле видљивост ЛГБТ особа и заједнице у Црној Гори.

Ово је један од иницијалних пројеката сарадње између Министарства културе и црногорских организација цивилног сектора које дјелују у области права ЛГБТ особа, а који произилази из Владине Стратегије унапређења квалитета живота ЛГБТ особа у Црној Гори 2013-2018. године и Акционог плана за 2014. годину.