Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

У Никшићу представљен репертоар за новембар и најављен почетак 11. Међународног фестивала глумца, Никшић 2014.

У Никшићу представљен репертоар за новембар и најављен почетак 11. Међународног фестивала глумца, Никшић 2014.
Датум објаве: 30.10.2014 14:24 | Аутор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


Данас, 30. октобра 2014. године, у "Градској кући" у Никшићу, одржан је прес поводом представљања новембарског репертоара Програма подршке развоју културе у Никшићу и почетка 11. Међународног фестивала глумца, Никшић 2014.

Програмским репертоаром за новембар предвиђено је 24 програма и то: 3 изложбе; 7 позоришних представа, 2 музичка програма; 8 ауторских и књижевних вечери и 4 филмске пројекције.

На пресу су говорили: Горан Булајић, умјетнички директор 11. Међународног фестивала глумца, Никшић 2014, Војо Кривокапић, директор ЈУ “Захумље”, Драгица Милић, помоћница министра културе за културно-умјетничко стваралаштво, Милорад Јовановић, потпредсједник за културу у Општини Никшић, те Слободанка Рогановић, шефица Службе предсједника Општине Никшић као модераторка, а детаљнији осврт на садржину репертоара Програма за новембар, дала је Маја Кецојевић, чланица координационог тима.

Посебна пажња поклоњена је обнови Међународног фестивала глумца. О његовом значају говорили су Милорад Јовановић и Горан Булајић, истичући задовољство што је Никшићанима враћен један велики фестивал, а локалној и националној културној сцени озбиљна манифестација коју је неопходно очувати. Они су истакли да су представе које ће се наћи на Сцени 213 у оквиру 11. Међународног фестивала глумца, Никшић 2014. у периоду од 3. до 8. новембра, пажљиво селектоване, најприје на основу свог квалитета и квалитета глумачког израза у њима, што је основно кад је у питању програм једног фестивала који се бави управо глумцем, а у обзир су узети и технички и финансијски аспекти, те је све на оптималан начин уобличено у овогодишњу фестивалску цјелину.

Војо Кривокапић, директор ЈУ “Захумље”, које је уз ЈУ “Никшићко позориште” организатор овог фестивала, представио је његов садржај, представе које ће се играти у Никшићу и различите фестивалске програме.

Драгица Милић, помоћница министра културе истакла је да је и овај пројекат дио великог, четворогодишњег пројекта, Програма подршке развоју културе у Никшићу, који је покренула Влада Црне Горе на иницијативу Министарства културе. Програм има за циљ унапређење културног живота Никшића, града који баштини дугу и значајну културну традицију. Зато је Милић најавила да ће на крају године бити одржана посебна конференција на којој ће бити представљени досадашњи резултати Програма и домети које је овај културни пројекат досегнуо од почетка реализације.

Маја Кецојевић, координаторка Програма, представила је најинтересантније сегменте новембарског репертоара и позвала публику да испрати програме, а Слободанка Рогановић, шефица Службе предсједника Општине Никшић је захвалила свим институцијама на сарадњи, уз посебан понос истичући обнављање Међународног фестивала глумца у Никшићу.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

МКУ

МКУ