Manja slova Veća slova RSS

MKU

mku

Ministarstvo kulture

MKU

Ministarstvo kulture

 

>

Na Cetinju počeo Festival tolerancije

-“Edukacijsko jutro” u ponedjeljak

-“Edukacijsko jutro” u ponedjeljak
Datum objave: 02.11.2014 17:25 | Autor: Ministarstvo kulturre

Ispis Štampaj stranicu


Predstavljanje Festivala tolerancije iz Zagreba, koji je posvećen uvažavanju različitosti i poštovanju ljudskih prava, otpočelo je sinoć u Kraljevskom pozorištu “Zetski dom” na Cetinju.

Nakon pozdravne riječi Dragice Milić, pomoćnika ministra kulture i Branka Lustiga, predsjednika Festivala, prikazan je dugometražni igrani film francuske produkcije “Sarin ključ”, u režiji Gilles Paquet-Brenner.

U Zetskom domu na Cetinju, danas i sjutra, biće prikazano devet filmova različite vrste i žanra, prema repertoaru koji možete pogledati ovdje.

Specijalni obrazovni program "Edukacijsko jutro", namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola iz Prijestonice, počinje sjutra (ponedjeljak, 3. novembar), u Ministarstvu kulture. U prvom dijelu, od 10.00h, učenicima će biti prikazan film “Dječak u prugastoj pidžami”, reditelja Marka Hermana, nakon čega, u 11.30h, počinje predavanje slavnog holivudskog producenta i dvostrukog oskarovca Branka Lustiga o holokaustu, uz lična iskustva iz zloglasnih koncentracionih logora nacističkog režima.

Gostovanje Festivala tolerancije na Cetinju realizuje se u partnerstvu Ministarstva kulture i Udruge Jewish Film Festival Zagreb.