Мања слова Већа слова РСС

Закон о слободи вјероисповијести

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

На Цетињу почео Фестивал толеранције

-“Едукацијско јутро” у понедјељак

-“Едукацијско јутро” у понедјељак
Датум објаве: 02.11.2014 17:25 | Аутор: Министарство културре

Испис Штампај страницу


Представљање Фестивала толеранције из Загреба, који је посвећен уважавању различитости и поштовању људских права, отпочело је синоћ у Краљевском позоришту “Зетски дом” на Цетињу.

Након поздравне ријечи Драгице Милић, помоћника министра културе и Бранка Лустига, предсједника Фестивала, приказан је дугометражни играни филм француске продукције “Сарин кључ”, у режији Гиллес Паqует-Бреннер.

У Зетском дому на Цетињу, данас и сјутра, биће приказано девет филмова различите врсте и жанра, према репертоару који можете погледати овдје.

Специјални образовни програм "Едукацијско јутро", намијењен ученицима основних и средњих школа из Пријестонице, почиње сјутра (понедјељак, 3. новембар), у Министарству културе. У првом дијелу, од 10.00х, ученицима ће бити приказан филм “Дјечак у пругастој пиџами”, редитеља Марка Хермана, након чега, у 11.30х, почиње предавање славног холивудског продуцента и двоструког оскаровца Бранка Лустига о холокаусту, уз лична искуства из злогласних концентрационих логора нацистичког режима.

Гостовање Фестивала толеранције на Цетињу реализује се у партнерству Министарства културе и Удруге Јеwисх Филм Фестивал Загреб.