Manja slova Veća slova RSS

MKU

mku

Ministarstvo kulture

MKU

Ministarstvo kulture

 

>

Održano Edukacijsko jutro u Ministarstvu kulture

Održano Edukacijsko jutro u Ministarstvu kulture
Datum objave: 03.11.2014 17:17 | Autor: Ministarstvo kulturre

Ispis Štampaj stranicu


Danas je u Ministarstvu kulture, u okviru gostovanja Festivala tolerancije iz Zagreba, održan specijalni obrazovni segment Edukacijsko jutro o holokaustu, koji vodi Branko Lustig, holivudski producent i dvostruki oskarovac za filmove „Šindlerova lista“ i „Gladijator“.

Kao jedan od malobrojnih koji su preživjeli tragediju holokausta u koncentracionim logorima nacističkog režima, Lustig je učenicima cetinjskih osnovnih škola „Njegoš“ i „Lovćenski partizanski odred“, te Gimnazije, Mješovite stručne škole i Srednje likovne škole „Petar Lubarda“, govorio o svojem životnom iskustvu, neophodnosti promovisanja tolerancije, prihvatanju različitosti i čovjekoljublju.

Lustig je istakao da su ljubav i dobrota osnovni principi tolerancije, koju konstantno treba unaprjeđivati, kako se tragedija holokausta više nikada ne bi ponovila.

U okviru Edukacijskog jutra učenicima je prikazan i dugometražni igrani film britansko-američke produkcije “Dječak u prugastoj pidžami”, reditelja Marka Hermana.

Trodnevno gostovanje Festivala tolerancije, u organizaciji Ministarstva kulture i Udruge Jewish Film Festival Zagreb, završava se večeras u Kraljevskom pozorištu „Zetski dom“, prikazivanjem kratkih filmova „Igre“, „Dama s brojem šest“, „Medveđa noć“, „Nayoša“, te dugometražnog igranog filma “Kolet“. Projekcije počinje u 18 sati, a ulaz je slobodan.