Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Одржано Едукацијско јутро у Министарству културе

Одржано Едукацијско јутро у Министарству културе
Датум објаве: 03.11.2014 17:17 | Аутор: Министарство културре

Испис Штампај страницу


Данас је у Министарству културе, у оквиру гостовања Фестивала толеранције из Загреба, одржан специјални образовни сегмент Едукацијско јутро о холокаусту, који води Бранко Лустиг, холивудски продуцент и двоструки оскаровац за филмове „Шиндлерова листа“ и „Гладијатор“.

Као један од малобројних који су преживјели трагедију холокауста у концентрационим логорима нацистичког режима, Лустиг је ученицима цетињских основних школа „Његош“ и „Ловћенски партизански одред“, те Гимназије, Мјешовите стручне школе и Средње ликовне школе „Петар Лубарда“, говорио о својем животном искуству, неопходности промовисања толеранције, прихватању различитости и човјекољубљу.

Лустиг је истакао да су љубав и доброта основни принципи толеранције, коју константно треба унапрјеђивати, како се трагедија холокауста више никада не би поновила.

У оквиру Едукацијског јутра ученицима је приказан и дугометражни играни филм британско-америчке продукције “Дјечак у пругастој пиџами”, редитеља Марка Хермана.

Тродневно гостовање Фестивала толеранције, у организацији Министарства културе и Удруге Јеwисх Филм Фестивал Загреб, завршава се вечерас у Краљевском позоришту „Зетски дом“, приказивањем кратких филмова „Игре“, „Дама с бројем шест“, „Медвеђа ноћ“, „Наyоша“, те дугометражног играног филма “Колет“. Пројекције почиње у 18 сати, а улаз је слободан.