Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Министар Горановић говорио на прес конфренцији Програма подршке развоју културе у Никшићу

Министар Горановић говорио на прес конфренцији Програма подршке развоју културе у Никшићу
Датум објаве: 30.09.2016 14:16 | Аутор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


Павле Горановић, министар културе говорио је данас на прес конференцији одржаној у Никшићу поводом октобарског репертоара Програма подршке развоју културе. 

Уз министра Горановића на пресу су говорили и Радош Шућур, потпредсједник Општине Никшић, Горан Перишић, директор Никшић Гуитар Феста и Кристина Радовић, координаторка Програма. 

Министар Горановић осврнуо се на досадашње резултате Програма подршке развоју културе у Никшићу. Он је казао да је од 2014. године, откад је програм отпочео са реализацијом, Никшић добио нови талас културног активизма и до тад недовољно заступљене културно-умјетничке продукције.

„Министарство културе препознаје овај град као важан културни центар Црне Горе, а таквим га свакако чине културни потенцијали који су доказани управо кроз овај Програм“, казао је министар Горановић, истичући манифестације које су у последњих пар година Никшићу вратиле културни углед и поново га учиниле препознатљивим. 

Горановић је додао да ће Министарство културе и даље усмјеравати посебну пажњу на овај град и доприносити континуираном културном развоју како продукције, тако и културних дјелатника и креативаца из Никшића. 

Горан Перишић, директор Никшић Гуитар Феста, на прес конференцији је представио овогодишње издање важног међународног фестивала, који обогаћује културну слику града Никшића. Он је позвао публику да испрати Никшић Гуитар Фест, додавши да он одговара на квалитативни критеријум који су му као задатак поставили програми из претходних година.

Потпредсједник Општине Никшић, Радош Шућур, говорио је о инфрастуктурним пројектима који су у протеклом периоду завршени и чија је сврха да максимално послуже реализацији културно-умјетничких догађаја у овом граду.

Координаторка Програма подршке развоју културе у Никшићу, Кристина Радовић, представила је цјелокупан октобарски репертоар који садржи 24 различита програма из области културе и умјетности. 

 

Министарство културе