Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Познати редитељ Бела Тар гост Бока арт филм фестивала

Познати редитељ Бела Тар гост Бока арт филм фестивала
Датум објаве: 17.03.2017 15:13 | Аутор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


Бока арт филм фестивал – БАФФ у суботу, 18. марта 2017. године, у 20 сати, организује предавање редитеља Беле Тара, које ће се одржати у КИЦ – у “ Будо Томовић” – ДОДЕСТ.

Прије предавања, у 17.30 сати, биће приказан филм “Веркмајстерове хармоније“ (Wерцкмеистер хармониес) који је адаптација романа “Меланхолија отпора“, мађарског писца Лáсзлó Красзнахоркаиа.

Бела Тар ће се представити црногорској публици и разговарати о филму, адаптацији и свом стваралаштву. Предавање је намијењено, прије свега учесницима БАФФ– а, као и многобројним сарадницима.

Бела Тар (1955) је један од најпознатијих мађарских филмских редитеља данашњице. Његова богата каријера кретала се од соцреализма првих филмова, преко мрачнијих филозофских тема и одмицања од реализма ка метафизичком, кроз визије савременог друштва и будућности са апокалиптичним подтоновима. Његове филмове одликује изразита ликовност и дуги кадрови. Најпознатији филмови су: "Сотонски танго", "Торински коњ", "Веркмајстерове хармоније", "Аутсајдер", "Магбет", "Људи из предграђа", "Алманах јесени”.

БАФФ је фестивал конципиран да служи као креативна платформа за интердисциплинарни рад са младим ствараоцима у различитим областима, задржавајући филм као средишњу тачку.

Предавање једног од највећих европских и свјетских филмских аутора, Беле Тарра, организује БАФФ, уз подршку Министарства културе и у сарадњи са Факултетом драмских умјетности на Цетињу, Факултетом за црногорски језик и књижевност и КИЦ-ом.

Пројекат је подржало Министарство културе, а партнери фестивала су Општина Котор, Културни центар Никола Ђурковић, Котор, Факултет драмских умјетности, Цетиње, Факултет за црногорски језик и књижевност.