Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Стефан Бошковић учествује на Сајму књига у Лајпцигу

Стефан Бошковић учествује на Сајму књига у Лајпцигу
Датум објаве: 23.03.2017 15:39 | Аутор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


Стефан Бошковић, писац и драматург учествоваће на Сајму књига у Лајпцигу, који се одржава од 23. до 26. марта, на позив међународне књижевне мреже ТРАДУКИ.

Стефан Бошковић ће учествовати у два сајамска програма „Добре дјевојке, неваљали момци? - млади гласови с истока“ и „Отац шуме, о очевима и синовима“.

Захваљујући сарадњи са ТРАДУКИ неколико дјела Стефана Бошковића биће преведено на њемачки, а касније и друге језике.

Црна Гора чланица је мреже ТРАДУКИ за подршку и посредовање у реализацији преводилачких пројеката у Југоисточној Европи, у којој учествују и: Албанија, Аустрија, Босна и Херцеговина, Бугарска, Црна Гора, Хрватска, Косово, Лихтенштајн, Њемачка, Румунија, Словенија, Србија и Швајцарска. Споразум о учешћу у овој мрежи је потписан је 2016. године током састанка Управног одбора, који је организовала Аустријска федералне канцеларија и Федерално министарство за Европу, интеграције и спољну политику Аустрије.

Прикључење мрежи ТРАДУКИ омогућава црногорским писцима и преводиоцима приступ годишњем фонду, те њихово учешће у програмима резиденцијалних боравака у другим земљама, као и на међународним књижевним манифестацијама.