Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Сјутра уручење државне награде Мирослављево јеванђеље

Сјутра уручење државне награде Мирослављево јеванђеље
Датум објаве: 30.03.2017 08:19 | Аутор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


Државна награда Мирослављево јеванђеље за 2016. годину биће уручена књижевнику Зувдији Хоџићу сјутра, 31. марта 2017. године у 18 сати, у Бијелом Пољу – Кућа Риста Ратковића.

Награду ће лауреату уручити проф. мр Јанко Љумовић, министар културе.

Жири за додјелу државне награде Мирослављево јеванђеље, на сједници одржаној 1. фебруара 2017. године, одлучио је да се награда за 2016. годину додијели књижевнику и истакнутом културном ствараоцу Зувдији Хоџићу, за роман “Сви моји”, објављен 2016.године у издању ОКФ-а Цетиње. 

Жири је одлучивао у саставу: Младен Ломпар, предсједник и чланови Милорад Поповић, Јованка Вукановић, Живко Андријашевић и Богић Ракочевић.

“Награђени роман “Сви моји“ показује да је књижевност заправо збир фрагмената из живота. Хоџићев наративни опсег је широк и обухвата период његових предака, младалачке дане, оне податке из животног окружја што у себи носе неку мистерију и конкуришу животним чињеницама, затим преиспитивање себе и времена у којем живи, низање сажетих чињеница и детаља из стварности с повременим ослањањем на машту”, каже се, између осталог, у образложењу Жирија.

МИНИСТАРСТВО КУЛТУРЕ