Manja slova Veća slova RSS

MKU

mku

Ministarstvo kulture

MKU

Ministarstvo kulture

 

>

Počinje peti FLUID dizajn forum

Počinje peti FLUID dizajn forum
Datum objave: 20.04.2017 12:13 | Autor: Ministarstvo kulture

Ispis Štampaj stranicu


Peto izdanje FLUID dizajn foruma biće otvoreno u petak 21. aprila u 19 sati, u Sportskom i kulturnom Centru Univerziteta Crna Gore. Sat vremena ranije, u Univerzitetskom parku biće otvorena izložba „Konteksti ilustracije ljubav“ na kojoj će biti predstavljeni radovi jedanaest mladih ilustratora iz Crne Gore u selekciji Suzane Pajović.

Ovogodišnje izdanje Foruma održaće se od 21. do 27. aprila u Podgorici i 26. aprila na Cetinju, a čini ga niz predavanja, radionica i izložbi na kojima će se okupiti renomirani dizajneri, umjetnici i profesionalci iz različitih oblasti, kao i brojni studenti iz zemlje i regiona.

Program ovogodišnjeg Foruma će se realizovati u okviru sedmice obilježavanja Dana Univerziteta Crne Gore, na temu „Vidljivo/Visible“, koja referiše na potrebu jačanja vidljivosti Foruma, ali i na oživljavanje zapostavljenih mjesta u Podgorici koja imaju potencijal da budu „vidljiva“

U srijedu 26. aprila, na Cetinju, na Fakultetu likovnih umjetnosti, profesor i dizajner Borut Vild će se sresti sa studentima, u okviru programa FLUID Meetings, dok će se u prostorijama Osnovne škole „Njegoš“ održati radionica za djecu MagNet Tiles koju će voditi Boris Haravan. Ovim dijelom programa FLUID se pridružuje obilježavanju Svjetskog dana dizajna, koji se ove godine proslavlja pod sloganom Start Young sa ciljem da se koncepti dizajna predstave djeci posredstvom edukativnih radionica. Otvaranje izložbe „TOLERANICIJA“ i predavanje renomirane japanske umjetnice Yuko Simizu u prostorijama Misnistrarstva kulture, zakazani za srijedu 26. april u 12.30 sati, precizno korespondiraju sa misijom ovog važnog datuma.

Organizator FLUID dizajn foruma je Fakultet likovnih umjetnosti Univerziteta Crne Gore, a pokrovitelji su Ministarstvo kulture, Univerzitet Crne Gore, Glavni Grad Podgorica i Prijestonica Cetinje. Ovogodišnji Forum se organizuje u partnerstvu sa Narodnim muzejom Crne Gore, Centrom savremene umjetnosti Crne Gore, Udruženjem likovnih umjetnika Crne Gore, Sportskim i kulturnim centrom Univerziteta Crne Gore, Arhitektonskim fakultetom Univerziteta Crne Gore, Prirodno-matematičkim fakultetom Univerziteta Crne Gore, Studiom Mirko Ilić, DAA Montenegro, Kulturnim centrom Punkt, FLUXArchi-om, Commune-om, Spark.me, Udruženjem Roditelji, JU Gimnazijom „Petar I Petrović Njegoš“ i Osnovnom školom „Njegoš“ sa Cetinja.

Program Festivala možete preuzeti ovdje.