Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Почиње пети ФЛУИД дизајн форум

Почиње пети ФЛУИД дизајн форум
Датум објаве: 20.04.2017 12:13 | Аутор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


Пето издање ФЛУИД дизајн форума биће отворено у петак 21. априла у 19 сати, у Спортском и културном Центру Универзитета Црна Горе. Сат времена раније, у Универзитетском парку биће отворена изложба „Контексти илустрације љубав“ на којој ће бити представљени радови једанаест младих илустратора из Црне Горе у селекцији Сузане Пајовић.

Овогодишње издање Форума одржаће се од 21. до 27. априла у Подгорици и 26. априла на Цетињу, а чини га низ предавања, радионица и изложби на којима ће се окупити реномирани дизајнери, умјетници и професионалци из различитих области, као и бројни студенти из земље и региона.

Програм овогодишњег Форума ће се реализовати у оквиру седмице обиљежавања Дана Универзитета Црне Горе, на тему „Видљиво/Висибле“, која реферише на потребу јачања видљивости Форума, али и на оживљавање запостављених мјеста у Подгорици која имају потенцијал да буду „видљива“

У сриједу 26. априла, на Цетињу, на Факултету ликовних умјетности, професор и дизајнер Борут Вилд ће се срести са студентима, у оквиру програма ФЛУИД Меетингс, док ће се у просторијама Основне школе „Његош“ одржати радионица за дјецу МагНет Тилес коју ће водити Борис Хараван. Овим дијелом програма ФЛУИД се придружује обиљежавању Свјетског дана дизајна, који се ове године прославља под слоганом Старт Yоунг са циљем да се концепти дизајна представе дјеци посредством едукативних радионица. Отварање изложбе „ТОЛЕРАНИЦИЈА“ и предавање реномиране јапанске умјетнице Yуко Симизу у просторијама Миснистрарства културе, заказани за сриједу 26. април у 12.30 сати, прецизно кореспондирају са мисијом овог важног датума.

Организатор ФЛУИД дизајн форума је Факултет ликовних умјетности Универзитета Црне Горе, а покровитељи су Министарство културе, Универзитет Црне Горе, Главни Град Подгорица и Пријестоница Цетиње. Овогодишњи Форум се организује у партнерству са Народним музејом Црне Горе, Центром савремене умјетности Црне Горе, Удружењем ликовних умјетника Црне Горе, Спортским и културним центром Универзитета Црне Горе, Архитектонским факултетом Универзитета Црне Горе, Природно-математичким факултетом Универзитета Црне Горе, Студиом Мирко Илић, ДАА Монтенегро, Културним центром Пункт, ФЛУXАрцхи-ом, Цоммуне-ом, Спарк.ме, Удружењем Родитељи, ЈУ Гимназијом „Петар И Петровић Његош“ и Основном школом „Његош“ са Цетиња.

Програм Фестивала можете преузети овдје.