Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

У Министарству културе наступили добитници специјалних награда на Музичком фестивалу младих Црне Горе

У Министарству културе наступили добитници специјалних награда на Музичком фестивалу младих Црне Горе
Датум објаве: 10.05.2017 14:39 | Аутор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


Добитници специјалних награда на 44. Музичком фестивалу младих Црне Горе, одржаном крајем априла у Подгорици, наступили су на концерту организованом у Министарству културе.

Ученици музичких школа из Бијелог Поља, Тивта, Котора и Подгорице извели су тринаест нумера којима су се представили публици.

Прије концерта младе музичаре је поздравио проф. мр Јанко Љумовић, министар културе, који је истакао задовољство што Министарство континуирано подржава организацију Фестивала као најбољу смотру младих музичара и њихових умјетничких домета. “Промоцијом талентованих ученика, подржавамо и педагошки рад њихових професора, подстичемо рад умјетничких школа и у ширем контексту афирмишемо музичку умјетност,” рекао је Министар.

Министар Љумовић је честитао награђеним умјетницима и рекао како ће Министарство културе, у сарадњи са другим ресорима, наставити да подстиче и подржава њихов рад и школовање.

На Музичком фестивалу младих Црне Горе је учествовало око 600 музичара, из 14 нижих и 5 средњих музичких школа, а додјељено је 14 специјалних награда.