Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Министар Богдановић почео обиласке институција културе

Министар Богдановић почео обиласке институција културе
Датум објаве: 09.01.2018 14:14 | Аутор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


Министар културе Александар Богдановић, посјетио је данас Центар савремене умјетности Црне Горе у Подгорици и разговарао са директором Ненадом Шошкићем.

Министар Богдановић је истакао да планира да са почетком мандата посјети све институције културе, како би се што детаљније упознали са њиховим радом. “Наш циљ је да заједно са руководством установа планирамо активности на даљем унапређењу и јачању установа, како кадровски, тако и програмски”, истакао је министар Богдановић.

Директор Шошкић је упознао Министра са свим важнијим активностима Центра, који је, како је истакао, до сада био организатор великог броја изложби значајних умјетника из Црне Горе, региона и свијета.

На састанку је било ријечи о оснивању Музеја савремене умјетности, чиме би се створили услови за адекватну валоризацију потенцијала савремене умјетности Црне Горе. Како је навео министар Богдановић, оснивање ове важне институције предвиђено је Програмом развоја културе 2016-2020, и биће у приоритетима рада Министарства у наредном периоду. Како је договорено, већ наредних дана ћемо организовати састанке са представницима Универзитета Црне Горе и градоначелником Главног града, како бисмо дефинисали локацију и расписали конкурс за израду пројектне документације.

Министар Богдановић и директор Шошкић разговарали су и о успјешном представљању Црне Горе на Бијеналу савремене умјетности у Венецији 2017. године и истакли да је изузетно важно на вријеме отпочети све припремне активности, како би наредно представљање црногорске умјетности 2019. године било још успјешније и репрезентативније.