Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

Директорат за културно и умјетничко стваралаштво

30.09.2016.

Министар Горановић говорио на прес конфренцији Програма подршке развоју културе у Никшићу

Министар Горановић говорио на прес конфренцији Програма подршке развоју културе у Никшићу Павле Горановић, министар културе говорио је данас на прес конференцији одржаној у Никшићу поводом октобарског репертоара Програма подршке развоју културе. Уз министра Горановића на пресу су говорили и Радош Шућур, потпредсједник Општине Никшић, Горан Перишић, директор Никшић Гуитар Феста и Кристина Радовић, координаторка Програма.

22.09.2016.

Филм "Игла испод прага" црногорски кандидат за награду Оскар

Филм „Игла испод прага“ црногорски је кандидат за награду Оскар у 2016. години. Према одлуци Селекционе комисије дугометражни играни филм „Игла испод прага“, према сценарију и у режији Ивана Мариновића, продуцентске куће Адриатиц Wестерн д.о.о. из Херцег Новог, црногорски је кандидат за 89. награду Америчке академије филмске умјетности и науке Оскар у категорији Најбољи страни филм у 2016. години.

12.09.2016.

У Министарству културе отворена изложба радова Андрије Крстуловића

У Министарству културе отворена изложба радова Андрије Крстуловића

У петак, 9. септембра, у Министарству културе је отворена ретроспективна изложба скулптура и цртежа хрватског умјетника Андрије Крстуловића. Изложбу је отворила генерална директорка Директората за културно и умјетничко стваралаштво, Драгица Милић. Догађај је организован под покровитељством Министарства културе, а на иницијативу Хрватског грађанског друштва Црне Горе, Котор и Хрватске матице исељеника, подружнице Сплит.

09.09.2016.

Филмски програм у Плужинама

Филмски програм у Плужинама

Министарство културе, у сарадњи с Општином Плужине и Центром за културу Плужине, организоваће дводневни филмски програм који почиње у понедјељак, 12. септембра. Прве вечери, публика ће видјети кратке игране филмове из најновије црногорске продукције: “Бисерна обала”, Душана Касалице, “Заклони", Ивана Салатића, као и “Умир крви”, Сенада Шахмановића.

09.09.2016.

У ЕУ Инфо центру одржан МЕДИА инфо дан

У ЕУ Инфо центру одржан МЕДИА инфо дан

МЕДИА инфо дан, у организацији Министарства културе и Деска за Креативну Европу, одржан је јуче у ЕУ инфо центру у Подгорици, у оквиру манифестације „Дани европског филма“.

08.09.2016.

Министар Горановић отвара ретроспективну изложбу радова Андрије Крстуловића

Министар Горановић отвара ретроспективну изложбу радова Андрије Крстуловића

Павле Горановић, министар културе, отвориће у петак, 9. септембра у 20 сати, у Министарству културе ретроспективну изложбу скулптура и цртежа хрватског умјетника Андрије Крстуловића. Овај догађај организује се под покровитељством Министарства културе, на иницијативу Хрватског грађанског друштва Црне Горе, Котор и Хрватске матице исељеника, подружнице Сплит.

17.08.2016.

Филмски програм на Жабљаку

Филмски програм на Жабљаку

Филмски програм, који је Министарство културе организовало у сарадњи са Општином Жабљак, одржан је протекле двије вечери у Центру за културу Жабљак. Публика је видјела кратке игране филмове најновије црногорске продукције: “Бисерна обала”, Душана Касалице, “Умир крви”, Сенада Шахмановића, “Дворишта” и “Заклони”, Ивана Салатића.

06.08.2016.

Одржана предавања филмских продуцената Колара и Срдића

Одржана предавања филмских продуцената Колара и Срдића

Сходно годишњем програму рада Деска за Креативну Европу, Министарство културе организовало је током 30. Филмског фестивала Херцег Нови - Монтенегро филм фестивала стручна предавања референтних филмских продуцената Чедомира Колара и Бранислава Срдића.

01.08.2016.

Почиње 30. Монтенегро филм фестивал у Херцег Новом

Почиње 30. Монтенегро филм фестивал у Херцег Новом

30. Филмски фестивал Херцег Нови – Монтенего филм фестивал, са статусом од посебног значаја за културу Црне Горе, почиње на Канли кули у Херцег Новом у 21 сат. Под слоганом „Додир филма“, јубиларно фестивалско издање отвориће реномирани босанскохерцеговачки глумац Мустафа Надаревић, док ће до 7. августа публика на четири локације видјети стотињак остварења.

18.07.2016.

Одлука о избору чланице Радне групе за израду Предлога закона о измјенама и допунама Закона о позоришној дјелатности

У складу са чланом 14 Уредбе о начину и поступку остваривања сарадње органа државне управе и невладиних организација („Службени лист ЦГ“ број 07/12), и у складу са јавним позивом који је упућен невладиним организацијама у циљу одређивања представника/це у Радној групи за израду Предлога закона о измјенама и допунама Закона о позоришној дјелатности, након увида у пристигле пријаве, Министарство културе доноси