Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

Директорат за културно и умјетничко стваралаштво

17.08.2016.

Филмски програм на Жабљаку

Филмски програм на Жабљаку Филмски програм, који је Министарство културе организовало у сарадњи са Општином Жабљак, одржан је протекле двије вечери у Центру за културу Жабљак. Публика је видјела кратке игране филмове најновије црногорске продукције: “Бисерна обала”, Душана Касалице, “Умир крви”, Сенада Шахмановића, “Дворишта” и “Заклони”, Ивана Салатића.

06.08.2016.

Одржана предавања филмских продуцената Колара и Срдића

Одржана предавања филмских продуцената Колара и Срдића

Сходно годишњем програму рада Деска за Креативну Европу, Министарство културе организовало је током 30. Филмског фестивала Херцег Нови - Монтенегро филм фестивала стручна предавања референтних филмских продуцената Чедомира Колара и Бранислава Срдића.

01.08.2016.

Почиње 30. Монтенегро филм фестивал у Херцег Новом

Почиње 30. Монтенегро филм фестивал у Херцег Новом

30. Филмски фестивал Херцег Нови – Монтенего филм фестивал, са статусом од посебног значаја за културу Црне Горе, почиње на Канли кули у Херцег Новом у 21 сат. Под слоганом „Додир филма“, јубиларно фестивалско издање отвориће реномирани босанскохерцеговачки глумац Мустафа Надаревић, док ће до 7. августа публика на четири локације видјети стотињак остварења.

18.07.2016.

Одлука о избору чланице Радне групе за израду Предлога закона о измјенама и допунама Закона о позоришној дјелатности

У складу са чланом 14 Уредбе о начину и поступку остваривања сарадње органа државне управе и невладиних организација („Службени лист ЦГ“ број 07/12), и у складу са јавним позивом који је упућен невладиним организацијама у циљу одређивања представника/це у Радној групи за израду Предлога закона о измјенама и допунама Закона о позоришној дјелатности, након увида у пристигле пријаве, Министарство културе доноси

12.07.2016.

Листа кандидата пријављених на јавни позив за члана Радне групе за израду Предлога закона о измјенама и допунама Закона о позоришној дјелатности

На основу члана 13 Уредбе о начину и поступку остваривања сарадње органа државне управе и невладиних организација („Службени лист ЦГ“ број 07/12), Министарство културе објављује ЛИСТУ КАНДИДАТА (по јавном позиву)

03.02.2016.

Концерт младих црногорских музичарки у Риму, уз подршку Министарства културе

Сјутра, 4. фебруара 2016. године ће у Риму концерт одржати младе црногорске музичарке, пијанисткиња Владана Перовић и гитаристкиња Нађа Јанковић.

22.01.2016.

Одржана панел дискусија у Министарству културе на тему „Пројекти Креативне Европе у контексту екологије и умјетности“

Одржана панел дискусија у Министарству културе на тему „Пројекти Креативне Европе у контексту екологије и умјетности“

Данас је у Министарству културе на Цетињу одржана Панел дискусија „Пројекти Креативне Европе у контексту екологије и умјетности”, коју су заједнички реализовале Деск за Креативну Европу Министарства културе и НВО “Круг” из Лондона.

21.01.2016.

Најава: Панел дискусија “Пројекти Креативне Европе у контексту екологије и умјетности”

У Министарству културе, ће сјутра, 22. јануара, бити одржана Панел дискусија под називом „Пројекти Креативне Европе у контексту екологије и умјетности”, у сарадњи Деска за Креативну Европу Министарства културе и НВО “Круг” из Лондона, организатора манифестације “Фестивал зелене културе”.

18.01.2016.

Конкурс за учешће у ЕФП програму „Футуре Фрамес-10 неw филммакерс то фоллоw“

Конкурс за учешће у ЕФП програму „Футуре Фрамес-10 неw филммакерс то фоллоw“

Министарство културе, на основу чланства у паневропској мрежи Еуропеан Филм Промотион (ЕФП), објављује позив за предселекцију једног кандидата за учешће у програму „Футуре Фрамес - 10 неw филммакерс то фоллоw“.

15.01.2016.

У Бриселу отворена изложба „Вриједности Европе – погледи из Црне Горе“

У Бриселу отворена изложба „Вриједности Европе – погледи из Црне Горе“

Изложба младих фотографа на тему „Вриједности Европе – погледи из Црне Горе“ отворена је 12. јануара 2016. године у Европском информативном центру у Бриселу.