Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

Директорат за културно и умјетничко стваралаштво

11.12.2014.

Наставак манифестације „Дани црногорске културе у Барију“

Наставак манифестације „Дани црногорске културе у Барију“ Манифестација „Дани црногорске културе у Барију“ настављена је јуче разговорима представника црногорског кинематографског сектора и Филм Цоммисион Апуглиа о могућностима сарадње у тој области. У контексту међународних приоритета Министарства културе у домену савременог филмског стваралаштва, Драгица Милић, помоћник министра културе посебно је апострофирала значај остваривања филмских копродукција са Регијом Пуља, а такође истакла изузетне амбијенталне потенцијале које Црна Гора нуди иностраним продуцентима за снимање. Осим тога, Милић је указала на неопходност сарадње са Филм Цоммисион Апуглиа, чије искуство и пракса могу бити од користи црногорском кинематографском сектору

11.12.2014.

Изложба "Интеракције" у Барију

У оквиру манифестације ‘Дани црногорске културе у Барију’, која се одржава у главном граду италијанске регије Пуља од 9-11. децембра 2014, 09. децембра је у Палати Кало отворена изложба под називом ‘Интеракције – Актуелни тренутак у црногорској савременој умјетности’.

09.12.2014.

Концерт савремене умјетничке музике у Министарству културе

Концерт савремене умјетничке музике у Министарству културе

У Министарству културе ће се у четвртак 11. децембра 2014. године у 19 сати одржати концерт савремене умјетничке музике аутора млађе генерације. Ауторска дјела, од којих ће нека премијерно бити изведена у Црној Гори, извешће “Ансамбл за нову музику Градилиште” из Београда.

09.12.2014.

Дани црногорске културе у Барију, Италија

Министарство културе у сарадњи са са Асесоратом за Медитеран, културу и туризам Регије Пуља, Конзулатом Црне Горе у Барију, фондацијама Грамши и Пино Паскали из Пуље, и Филмском комисијом Апулие организује манифестацију ‘Дани црногорске културе у Барију’ која ће се одржати у главном граду италијанске регије Пуља од 9. до 11. децембра 2014.

05.12.2014.

КРЕАТИВНА ЕВРОПА: Конкурс за подршку европских платформи

КРЕАТИВНА ЕВРОПА: Конкурс за подршку европских платформи

У оквиру програма ЕУ Креативна Европа – потпрограм Култура, отворен је конкурс за финансирање европских платформи у 2015. години. Кроз овај конкурс подржавају се нови таленти и стимулише се транснационална мобилност културних актера и кружење дјела, како би се увећао престиж и видљивост умјетника и стваралаца који су посвећени мисији и политикама европског програмирања, кроз активности комуникације и брендирања, и, уколико је прикладно, стварање европске ознаке квалитета.

24.11.2014.

Отворена излозба у Ријеци „Коегзистенција: за нови јадрански коине“

Отворена излозба  у Ријеци „Коегзистенција: за нови јадрански коине“

У петак, 20. новембра у Ријеци, у Музеју модерне и сувремене умјетности отворена је изложба савремене умјетности „Коегзистенција: за нови јадрански коине“ коју ће ријечка публика моћи да погледа до 6. децембра 2014. године.

03.11.2014.

Одржано Едукацијско јутро у Министарству културе

Одржано Едукацијско јутро у Министарству културе

Данас је у Министарству културе, у оквиру гостовања Фестивала толеранције из Загреба, одржан специјални образовни сегмент Едукацијско јутро о холокаусту, који води Бранко Лустиг, холивудски продуцент и двоструки оскаровац за филмове „Шиндлерова листа“ и „Гладијатор“.

02.11.2014.

-“Едукацијско јутро” у понедјељак

-“Едукацијско јутро” у понедјељак

Представљање Фестивала толеранције из Загреба, који је посвећен уважавању различитости и поштовању људских права, отпочело је синоћ у Краљевском позоришту “Зетски дом” на Цетињу. Након поздравне ријечи Драгице Милић, помоћника министра културе и Бранка Лустига, предсједника Фестивала, приказан је дугометражни играни филм француске продукције “Сарин кључ”, у режији Гиллес Паqует-Бреннер.

31.10.2014.

Одржан прес поводом гостовања Фестивала толеранције из Загреба

Одржан прес поводом гостовања Фестивала толеранције из Загреба

Данас је у Министарству културе одржан пес поводом гостовања Фестивала толеранције из Загреба, који ће свечано бити отворен сјутра вече у Краљевском позоришту “Зетски дом” у 19 сати. На пресу су говорили: Драгица Милић, помоћник министра културе, Наташа Поповић, директорица Фестивала и Бранко Лустиг, предсједник Фестивала.

30.10.2014.

У Никшићу представљен репертоар за новембар и најављен почетак 11. Међународног фестивала глумца, Никшић 2014.

У Никшићу представљен репертоар за новембар и најављен почетак 11. Међународног фестивала глумца, Никшић 2014.

Данас, 30. октобра 2014. године, у "Градској кући" у Никшићу, одржан је прес поводом представљања новембарског репертоара Програма подршке развоју културе у Никшићу и почетка 11. Међународног фестивала глумца, Никшић 2014.