Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

Директорат за културно и умјетничко стваралаштво

08.08.2014.

Завршен Монтенегро филм фестивал

Завршен Монтенегро филм фестивал 28. Филмски фестивал Херцег Нови – Монтенегро филм фестивал завршен је синоћ на Канли кули свечаним уручивањем награда, поздравним ријечима неких од лауреата, те прослављеног македонског глумца Мета Јовановског, који је истакао да незванични Гранд Приx припада публици, јер својим присуством одржава пламен филмског стваралаштва.

12.05.2014.

Објављен ВИИ литерарни конкурс – “А Сеа оф Wордс 2014”

Фондација “Ана Линд” и Европски институт за Медитеран објављују ВИИ конкурс за најбољу кратку причу Еуро – Медитеранског региона. Право учешћа на конкурсу “Сеа оф Wордс” имају млади аутори од 18 до 30 година, из 43 земље чланице Уније за Медитеран. Тема конкурса је "Млади у борби против говора мржње на интернету", а усклађена је са истоименом кампањом Савјета Европе.

03.12.2013.

Извјештај о јавној расправи о Нацрту закона о кинематографији

У складу са чланом 12 Уредбе о поступку и начину спровођења јавне расправе у припреми закона ("Сл. лист ЦГ", бр. 12/12 од 24.02.2012), Министарство културе објављује Извјештај о јавној расправи о Нацрту закона о кинематографији.

11.11.2013.

ОБАВЈЕШТЕЊЕ

У складу са чланом 9 Уредбе о начину и поступку остваривања сарадње органа државне управе и невладиних организација ("Сл.лист ЦГ", број 7/12), Министарство културе објавило је 14.10.2013.године Јавни позив невладиним организацијама

30.10.2013.

Концерт Жане Лекић и Алексеја Молчанова у Министарству културе

Концерт камерне музике, флаутисткиње Жане Лекић и пијанисте Алексеја Молчанова, одржаће се у Министарству културе у четвртак 31. октобра у 19 сати.

18.10.2013.

Конкурс за суфинансирање програма и пројеката којима се обезбјеђује заједничко црногорско учешће на међународним манифестацијама и фестивалима у 2014.години

Министарство културе суфинансираће у 2014. години реализацију програма и пројеката којима се обезбјеђује заједничка и цјеловита презентација црногорске културе на референтним међународним сајмовима књига и филмским фестивалима.

18.10.2013.

Конкурс за реализацију програма “Развој културе на сјеверу” у 2014. години

Министарство културе суфинансираће у 2014. години, у оквиру програма “Развој културе на сјеверу”: 1) нове пројекте и програме од значаја за остваривање јавног интереса у култури у општинама са сјевера Црне Горе (Андријевица, Беране, Бијело Поље, Колашин, Мојковац, Плав, Плужине, Пљевља, Рожаје, Шавник и Жабљак); 2) програме и пројекте из других црногорских општина који ће бити реализовани на сјеверу, на основу споразума о сарадњи и размјени програма.

18.10.2013.

Конкурс за суфинансирање пројеката и програма од значаја за остваривање јавног интереса у области културно-умјетничког стваралаштва у 2014. години

Министарство културе суфинансираће у 2014. години нове пројекте и програме из сљедећих области: 1.Ликовна умјетност 2.Музичка и музичко-сценска дјелатност 3.Књижевност и књижевно превођење 4.Часописи за културу и умјетност 5.Позоришна продукција 6.Културно-умјетничке манифестације и фестивали 7.Филмска продукција

02.10.2013.

Брисел: У Европском Парламенту отворена изложба црногорских умјетника

Брисел: У Европском Парламенту отворена изложба црногорских умјетника

У галеријском простору Европског Парламента у Бриселу синоћ је отворена изложба савремене црногорске умјетности под називом “Присутности – зоне илузије” реализована сарадњом Министарства културе, Сталне мисије Црне Горе при Европској Унији и Алијансе Либерала и Демократа за Европу.

25.09.2013.

Концерт Јаноша Балинта и Ане Михаљевић сјутра у Министарству културе

Концерт камерне музике мађарског флаутисте Јаноша Балинта и пијанисткиње Ане Михаљевић одржаће се у Министарству културе у четвртак, 26. септембра у 20 сати. Програм концерта је састављен од дјела насталих са краја 19. и у првој половини 20. вијека више аутора: Пуланка, Дебисија, Рахмањинова, Бартока, Борнеа и Гадеа.