Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

Директорат за културно и умјетничко стваралаштво

18.10.2013.

Конкурс за реализацију програма “Развој културе на сјеверу” у 2014. години

Министарство културе суфинансираће у 2014. години, у оквиру програма “Развој културе на сјеверу”: 1) нове пројекте и програме од значаја за остваривање јавног интереса у култури у општинама са сјевера Црне Горе (Андријевица, Беране, Бијело Поље, Колашин, Мојковац, Плав, Плужине, Пљевља, Рожаје, Шавник и Жабљак); 2) програме и пројекте из других црногорских општина који ће бити реализовани на сјеверу, на основу споразума о сарадњи и размјени програма.

18.10.2013.

Конкурс за суфинансирање пројеката и програма од значаја за остваривање јавног интереса у области културно-умјетничког стваралаштва у 2014. години

Министарство културе суфинансираће у 2014. години нове пројекте и програме из сљедећих области: 1.Ликовна умјетност 2.Музичка и музичко-сценска дјелатност 3.Књижевност и књижевно превођење 4.Часописи за културу и умјетност 5.Позоришна продукција 6.Културно-умјетничке манифестације и фестивали 7.Филмска продукција

02.10.2013.

Брисел: У Европском Парламенту отворена изложба црногорских умјетника

Брисел: У Европском Парламенту отворена изложба црногорских умјетника

У галеријском простору Европског Парламента у Бриселу синоћ је отворена изложба савремене црногорске умјетности под називом “Присутности – зоне илузије” реализована сарадњом Министарства културе, Сталне мисије Црне Горе при Европској Унији и Алијансе Либерала и Демократа за Европу.

25.09.2013.

Концерт Јаноша Балинта и Ане Михаљевић сјутра у Министарству културе

Концерт камерне музике мађарског флаутисте Јаноша Балинта и пијанисткиње Ане Михаљевић одржаће се у Министарству културе у четвртак, 26. септембра у 20 сати. Програм концерта је састављен од дјела насталих са краја 19. и у првој половини 20. вијека више аутора: Пуланка, Дебисија, Рахмањинова, Бартока, Борнеа и Гадеа.

18.09.2013.

Драгана Трипковић добитник треће награде „А Сеа оф Wордс 2013”

Драгана Трипковић добитник  треће награде „А Сеа оф Wордс 2013”

Институт за Медитеран (ИЕМед) из Барселоне и међународна фондације „Ана Линд” прогласили су добитнике међународне награде „А Сеа оф Wордс 2013” која се сваке године додјељује за кратку причу младих аутора Европе и Медитерана. Могућност учешћа аутора из Црне Горе на овом Конкурсу произилази из уговорене сарадње Министарства културе и Фондације “Ана Линд”, интернационалне организације за међукултурни дијалог Европе и Медитерана, а избор на конкурсу је потврда квалитетног књижевног стваралаштва Драгане Трипковић и допринос промоцији црногорских младих писаца на међународној књижевној сцени.

04.09.2013.

Министар Мићуновић отворио 43. Ратковићеве вечери поезије

Министар Мићуновић отворио 43. Ратковићеве вечери поезије

Проф. Бранислав Мићуновић, министар културе отворио је синоћ у Бијелом Пољу 43. Ратковићеве вечери поезије, манифестацију од посебног значаја за културу Црне Горе.

03.09.2013.

Еуропеан Филм Промотион: Конкурс за учешће у програму Схоотинг Старс 2014

Еуропеан Филм Промотион: Конкурс за учешће у програму Схоотинг Старс 2014

Сходно статусу земље чланице у Еуропеан Филм Промотион (ЕФП), Црна Гора позвана је да номинује кандидатата за учешће у програму Схоотинг старс, који ће бити реализован током Међународног филмског фестивала у Берлину 2014. године.

30.08.2013.

Конкурс: УНЕСЦО Школа научног новинарства Југоисточне Европе, 3 – 5. октобар 2013, Београд

УНЕСЦО канцеларија у Венецији објавила је конкурс за учешће на регионалном интерактивном курсу научног новинарства Југоисточне Европе, који ће се одржати у Београду, у Србији, од 3. до 5. октобра 2013, паралелно са Првом регионалном конференцијом о промоцији науке.

27.08.2013.

Филм “Ас пик” црногорски кандидат за Оскара

Селекциона комисија коју је Министарство културе образовало ради кандидатуре црногорског филма за 86. награду Америчке филмске академије Оскар у категорији Најбољи страни филм, засиједала је јуче на Цетињу.

23.08.2013.

Прича Драгане Трипковић селектована на конкурсу „А Сеа оф Wордс 2013”

Прича Драгане Трипковић селектована на конкурсу „А Сеа оф Wордс 2013”

Институт за Медитеран из Барселоне и међународна фондације „Ана Линд” објавили су резултате ВИ литерарног конкурса „А Сеа оф Wордс 2013”, за најбољу кратку причу младих писаца из земаља чланица Уније за Медитеран.