Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

Директорат за културно и умјетничко стваралаштво

22.02.2018.

Састанак министра Богдановића са директорима Краљевског позоришта “Зетски дом”

Састанак министра Богдановића са директорима Краљевског позоришта “Зетски дом” Министар културе Александар Богдановић посјетио је Краљевско позориште “Зетски дом” и разговарао са руководством ове установе, директором Слободаном Божовићем и умјетничком директорицом Лидијом Дедовић. Представници “Зетског дома” упознали су министра Богдановића са главним активностима и пројектима позоришта, који су актуелни у овој години.

13.02.2018.

Министар Богдановић разговарао са директором Музичког центра Жарком Мирковићем

Министар Богдановић разговарао са директором Музичког центра Жарком Мирковићем

Министар културе Александар Богдановић и директор Музичког центра Црне Горе Жарко Мирковић разговарали су о актуелним темама у овој институцији културе. Разговарано је о проблемима са просторним капацитетима са којима се Музички центар суочава од свог оснивања 2006. године. Саговорници су истакли важност рјешавања овог питања у наредних неколико мјесеци, имајући у виду да је реконструкција Дома војске, у којем је планирано да Музички центар буде смјештен, у својој финалној фази. Министар Богдановић је нагласио да је неопходно убрзати све преостале активности како би Музички центар што прије добио репрезентативни простор и адекватне услове за обављање концертне дјелатности.

24.01.2018.

Форум словенских култура препознат као добра платформа за сарадњу словенских земаља

Форум словенских култура препознат као добра платформа за сарадњу словенских земаља

Министар културе Александар Богдановић састао се данас на Цетињу са директорицом Форума словенских култура, Андрејом Рихтер. Састанку су присуствовали и амбасадор Републике Словеније у Црној Гори, Њ.Е. Митја Мочник и предсједник Управног одбора Форума словенских култура Павле Горановић.

18.01.2018.

Састанак министра Богдановића и директора Филмског центра Чекића: Филмски центар постигао значајне резултате

Састанак министра Богдановића и директора Филмског центра Чекића: Филмски центар постигао значајне резултате

Министар културе Александар Богдановић наставио је данас са обиласком инститицијама културе. Током посјете најмлађој институцији, Филмском центру разговарао је са директором Сехадом Чекићем, који га је информисао о свим активностима које су реализоване од оснивања установе.

10.01.2018.

Министар Богдановић посјетио Црногорско народно позориште

Министар Богдановић посјетио Црногорско народно позориште

Министар културе Александар Богдановић разговарао је данас у Подгорици са руководством Црногорског народног позоришта. На састанку са директорицом Зораном Краљ, умјетничким директором Бранимиром Поповићем и сарадницима разговарано је о организацији, раду и програмима Црногорског народног позоришта.

09.01.2018.

Министар Богдановић почео обиласке институција културе

Министар Богдановић почео обиласке институција културе

Министар културе Александар Богдановић, посјетио је данас Центар савремене умјетности Црне Горе у Подгорици и разговарао са директором Ненадом Шошкићем. Министар Богдановић је истакао да планира да са почетком мандата посјети све институције културе, како би се што детаљније упознали са њиховим

05.01.2018.

Објављени конкурси у оквиру програма “Европа за грађане”

Објављени конкурси у оквиру програма “Европа за грађане”

Отворен је нови позив за достављање апликација у оквиру програма „Европа за грађане“, који се односи на све мјере програма.

27.12.2017.

К О Н К У Р С за суфинансирање програма и пројеката којима се обезбјеђује заједничко црногорско учешће на међународним манифестацијама и фестивалима у 2018.години

Министарство културе Црне Горе, у складу са чл. 68 и чл. 70 ст. 1 Закона о култури („Сл.лист Црне Горе“, бр. 49/08, 16/11 и 38/12) објављује К О Н К У Р С за суфинансирање програма и пројеката којима се обезбјеђује заједничко црногорско учешће на међународним манифестацијама и фестивалима у 2018.години Министарство културе суфинансираће у 2018. години реализацију програма и пројеката којима се обезбјеђује заједничка и цјеловита презентација црногорске културе на референтним међународним манифестацијама и фестивалима (сајмови књига, филмски фестивали и друге манифестације и фестивали културно-умјетничког стваралаштва).

27.12.2017.

К О Н К У Р С за реализацију програма “Развој културе на сјеверу” у 2018. години

Министарство културе Црне Горе, у складу са чл. 68 и чл. 70 ст. 1 Закона о култури („Сл.лист Црне Горе“, бр. 49/08, 16/11 и 38/12) објављује К О Н К У Р С за реализацију програма “Развој културе на сјеверу” у 2018. години Министарство културе суфинансираће у 2018. години, у оквиру програма “Развој културе на сјеверу”:

27.12.2017.

К О Н К У Р С за суфинансирање пројеката и програма од значаја за остваривање јавног интереса у области културно-умјетничког стваралаштва у 2018. години

Министарство културе Црне Горе, у складу са чл. 68 и чл. 70 ст. 1 Закона о култури („Сл.лист Црне Горе“, бр. 49/08, 16/11 и 38/12) објављује К О Н К У Р С за суфинансирање пројеката и програма од значаја за остваривање јавног интереса у области културно-умјетничког стваралаштва у 2018. години