Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

Директорат за културно и умјетничко стваралаштво

05.01.2018.

Објављени конкурси у оквиру програма “Европа за грађане”

Објављени конкурси у оквиру програма “Европа за грађане” Отворен је нови позив за достављање апликација у оквиру програма „Европа за грађане“, који се односи на све мјере програма.

27.12.2017.

К О Н К У Р С за суфинансирање програма и пројеката којима се обезбјеђује заједничко црногорско учешће на међународним манифестацијама и фестивалима у 2018.години

Министарство културе Црне Горе, у складу са чл. 68 и чл. 70 ст. 1 Закона о култури („Сл.лист Црне Горе“, бр. 49/08, 16/11 и 38/12) објављује К О Н К У Р С за суфинансирање програма и пројеката којима се обезбјеђује заједничко црногорско учешће на међународним манифестацијама и фестивалима у 2018.години Министарство културе суфинансираће у 2018. години реализацију програма и пројеката којима се обезбјеђује заједничка и цјеловита презентација црногорске културе на референтним међународним манифестацијама и фестивалима (сајмови књига, филмски фестивали и друге манифестације и фестивали културно-умјетничког стваралаштва).

27.12.2017.

К О Н К У Р С за реализацију програма “Развој културе на сјеверу” у 2018. години

Министарство културе Црне Горе, у складу са чл. 68 и чл. 70 ст. 1 Закона о култури („Сл.лист Црне Горе“, бр. 49/08, 16/11 и 38/12) објављује К О Н К У Р С за реализацију програма “Развој културе на сјеверу” у 2018. години Министарство културе суфинансираће у 2018. години, у оквиру програма “Развој културе на сјеверу”:

27.12.2017.

К О Н К У Р С за суфинансирање пројеката и програма од значаја за остваривање јавног интереса у области културно-умјетничког стваралаштва у 2018. години

Министарство културе Црне Горе, у складу са чл. 68 и чл. 70 ст. 1 Закона о култури („Сл.лист Црне Горе“, бр. 49/08, 16/11 и 38/12) објављује К О Н К У Р С за суфинансирање пројеката и програма од значаја за остваривање јавног интереса у области културно-умјетничког стваралаштва у 2018. години

18.12.2017.

Орхан Памук посјетио Министарство културе

Орхан Памук посјетио Министарство културе

Орхан Памук, турски књижевник и добитник Нобелове награде за књижевност током свог боравка у Црној Гори посјетио је Министарство културе и разговарао са Драгицом Милић, генералном директорицом Директората за културно-умјетничко стваралаштво. Генерална директорица Милић је изразила задовољство што смо у прилици да угостимо једног од највећих писаца данашњице. Навела је како Црна Гора и Турска баштине добре односе, посебно у области културе, а да овакви догађаји представљају посебну спону између наша два народа.

13.12.2017.

Одржан МЕДИА дан у Подгорици

Одржан МЕДИА дан у Подгорици

МЕДИА дан у организацији Деска за Креативну Европу Министарства културе и Филмског центра Црне Горе, одржан је у ЕУ Инфо центру у Подгорици. Илија Суботић, представник Министарства културе, подсјетио је да Црна Гора у ЕУ програму Креативна Европа - потпрограм МЕДИА учествује од 2015. године, чиме је за домаћи кинематографски сектор отворена могућност

07.12.2017.

Одржан Округли сто о унапређењу издавачке дјелатности Црне Горе

Одржан Округли сто о унапређењу издавачке дјелатности Црне Горе

Округли сто о унапређењу издавачке дјелатности Црне Горе одржан је данас у Министарству културе. Поред представника издавачких кућа у расправи су учествовали и представници правних субјеката којима издаваштво није примарна дјелатност, као и представници институција културе.

05.12.2017.

Потписан Меморандум о сарадњи између ЦНП-а и невладиних организација које се баве заштитом права лица са инвалидитетом

Потписан Меморандум о сарадњи између ЦНП-а и невладиних организација које се баве заштитом права лица са инвалидитетом

Црногорско народног позориште и невладине организације које се баве заштитом права лица са инвалидитетом потписале су Меморандум о сарадњи. Организације потписнице меморандума су: НВО Прво удружење родитеља дјеце и омладине са сматњама у развоју, Савез удружење родитеља дјеце и омладине са тешкоћама у развоју „Наша иницијатива“, Фондација Огњен Ракочевић, Удружење младих са хендикепом, Савез удружења параплегичара ЦГ, Удружење параплегичара ПГ, Савез слијепих ЦГ, Удружење родитеља дјеце и омладине са сметњама у развоју „Стазе“, Дјеца Црне Горе, Удружење обољелих од мултиплесклерозе и Савез цивилних инвалида рата.

14.11.2017.

Уручена Његошева награда за 2017.годину

Уручена Његошева награда за 2017.годину

Предсједник Црне Горе Филип Вујановић уручио је књижевнику Милораду Поповићу Његошеву награду за 2017.годину. Предсједник Вујавновић је у свом обраћању истакао: “Амбиције и вриједности награде опредјељене су грандиозним дјелом Петра ИИ Петровица Његоша. Личности епохалне вриједности чије су немјерљиве заслуге за стварање нашег државног и националног идентитета.

13.11.2017.

Црна Гора послата члан мреже СЕЕ Цинема Нетwорк

Црна Гора послата члан мреже СЕЕ Цинема Нетwорк

На Генералној скупштини мреже кинематографија Југоисточне Европе – СЕЕ ЦИНЕМА НЕТWОРК, одржане током Међународног филмског фестивала у Солуну, Црна Гора постала је њен нови члан. Црну Гору је представљао Сехад Чекић, директор Филмског центра Црне Горе. Чекић је на скупштини представио значај учлањења Црне Горе у ову мрежу, тренутно стање у црногорској кинематографији, као и визију развоја наше кинематографије.