Manja slova Veća slova RSS

MKU

mku

Ministarstvo kulture

MKU

Ministarstvo kulture

 

Direktorat za kulturno i umjetničko stvaralaštvo

17.08.2016.

Filmski program na Žabljaku

Filmski program na Žabljaku Filmski program, koji je Ministarstvo kulture organizovalo u saradnji sa Opštinom Žabljak, održan je protekle dvije večeri u Centru za kulturu Žabljak. Publika je vidjela kratke igrane filmove najnovije crnogorske produkcije: “Biserna obala”, Dušana Kasalice, “Umir krvi”, Senada Šahmanovića, “Dvorišta” i “Zakloni”, Ivana Salatića.

06.08.2016.

Održana predavanja filmskih producenata Kolara i Srdića

Održana predavanja filmskih producenata Kolara i Srdića

Shodno godišnjem programu rada Deska za Kreativnu Evropu, Ministarstvo kulture organizovalo je tokom 30. Filmskog festivala Herceg Novi - Montenegro film festivala stručna predavanja referentnih filmskih producenata Čedomira Kolara i Branislava Srdića.

01.08.2016.

Počinje 30. Montenegro film festival u Herceg Novom

Počinje 30. Montenegro film festival u Herceg Novom

30. Filmski festival Herceg Novi – Montenego film festival, sa statusom od posebnog značaja za kulturu Crne Gore, počinje na Kanli kuli u Herceg Novom u 21 sat. Pod sloganom „Dodir filma“, jubilarno festivalsko izdanje otvoriće renomirani bosanskohercegovački glumac Mustafa Nadarević, dok će do 7. avgusta publika na četiri lokacije vidjeti stotinjak ostvarenja.

18.07.2016.

Odluka o izboru članice Radne grupe za izradu Predloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pozorišnoj djelatnosti

U skladu sa članom 14 Uredbe o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija („Službeni list CG“ broj 07/12), i u skladu sa javnim pozivom koji je upućen nevladinim organizacijama u cilju određivanja predstavnika/ce u Radnoj grupi za izradu Predloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pozorišnoj djelatnosti, nakon uvida u pristigle prijave, Ministarstvo kulture donosi

12.07.2016.

Lista kandidata prijavljenih na javni poziv za člana Radne grupe za izradu Predloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pozorišnoj djelatnosti

Na osnovu člana 13 Uredbe o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija („Službeni list CG“ broj 07/12), Ministarstvo kulture objavljuje LISTU KANDIDATA (po javnom pozivu)

03.02.2016.

Koncert mladih crnogorskih muzičarki u Rimu, uz podršku Ministarstva kulture

Sjutra, 4. februara 2016. godine će u Rimu koncert održati mlade crnogorske muzičarke, pijanistkinja Vladana Perović i gitaristkinja Nađa Janković.

22.01.2016.

Održana panel diskusija u Ministarstvu kulture na temu „Projekti Kreativne Evrope u kontekstu ekologije i umjetnosti“

Održana panel diskusija u Ministarstvu kulture na temu „Projekti Kreativne Evrope u kontekstu ekologije i umjetnosti“

Danas je u Ministarstvu kulture na Cetinju održana Panel diskusija „Projekti Kreativne Evrope u kontekstu ekologije i umjetnosti”, koju su zajednički realizovale Desk za Kreativnu Evropu Ministarstva kulture i NVO “Krug” iz Londona.

21.01.2016.

Najava: Panel diskusija “Projekti Kreativne Evrope u kontekstu ekologije i umjetnosti”

U Ministarstvu kulture, će sjutra, 22. januara, biti održana Panel diskusija pod nazivom „Projekti Kreativne Evrope u kontekstu ekologije i umjetnosti”, u saradnji Deska za Kreativnu Evropu Ministarstva kulture i NVO “Krug” iz Londona, organizatora manifestacije “Festival zelene kulture”.

18.01.2016.

Konkurs za učešće u EFP programu „Future Frames-10 new filmmakers to follow“

Konkurs za učešće u EFP programu „Future Frames-10 new filmmakers to follow“

Ministarstvo kulture, na osnovu članstva u panevropskoj mreži European Film Promotion (EFP), objavljuje poziv za predselekciju jednog kandidata za učešće u programu „Future Frames - 10 new filmmakers to follow“.

15.01.2016.

U Briselu otvorena izložba „Vrijednosti Evrope – pogledi iz Crne Gore“

U Briselu otvorena izložba „Vrijednosti Evrope – pogledi iz Crne Gore“

Izložba mladih fotografa na temu „Vrijednosti Evrope – pogledi iz Crne Gore“ otvorena je 12. januara 2016. godine u Evropskom informativnom centru u Briselu.