Manja slova Veća slova RSS

MKU

mku

Ministarstvo kulture

MKU

Ministarstvo kulture

 

Direktorat za kulturno i umjetničko stvaralaštvo

11.12.2014.

Nastavak manifestacije „Dani crnogorske kulture u Bariju“

Nastavak manifestacije „Dani crnogorske kulture u Bariju“ Manifestacija „Dani crnogorske kulture u Bariju“ nastavljena je juče razgovorima predstavnika crnogorskog kinematografskog sektora i Film Commision Apuglia o mogućnostima saradnje u toj oblasti. U kontekstu međunarodnih prioriteta Ministarstva kulture u domenu savremenog filmskog stvaralaštva, Dragica Milić, pomoćnik ministra kulture posebno je apostrofirala značaj ostvarivanja filmskih koprodukcija sa Regijom Pulja, a takođe istakla izuzetne ambijentalne potencijale koje Crna Gora nudi inostranim producentima za snimanje. Osim toga, Milić je ukazala na neophodnost saradnje sa Film Commision Apuglia, čije iskustvo i praksa mogu biti od koristi crnogorskom kinematografskom sektoru

11.12.2014.

Izložba "Interakcije" u Bariju

U okviru manifestacije ‘Dani crnogorske kulture u Bariju’, koja se održava u glavnom gradu italijanske regije Pulja od 9-11. decembra 2014, 09. decembra je u Palati Kalo otvorena izložba pod nazivom ‘Interakcije – Aktuelni trenutak u crnogorskoj savremenoj umjetnosti’.

09.12.2014.

Koncert savremene umjetničke muzike u Ministarstvu kulture

Koncert savremene umjetničke muzike u Ministarstvu kulture

U Ministarstvu kulture će se u četvrtak 11. decembra 2014. godine u 19 sati održati koncert savremene umjetničke muzike autora mlađe generacije. Autorska djela, od kojih će neka premijerno biti izvedena u Crnoj Gori, izvešće “Ansambl za novu muziku Gradilište” iz Beograda.

09.12.2014.

Dani crnogorske kulture u Bariju, Italija

Ministarstvo kulture u saradnji sa sa Asesoratom za Mediteran, kulturu i turizam Regije Pulja, Konzulatom Crne Gore u Bariju, fondacijama Gramši i Pino Paskali iz Pulje, i Filmskom komisijom Apulie organizuje manifestaciju ‘Dani crnogorske kulture u Bariju’ koja će se održati u glavnom gradu italijanske regije Pulja od 9. do 11. decembra 2014.

05.12.2014.

KREATIVNA EVROPA: Konkurs za podršku evropskih platformi

KREATIVNA EVROPA: Konkurs za podršku evropskih platformi

U okviru programa EU Kreativna Evropa – potprogram Kultura, otvoren je konkurs za finansiranje evropskih platformi u 2015. godini. Kroz ovaj konkurs podržavaju se novi talenti i stimuliše se transnacionalna mobilnost kulturnih aktera i kruženje djela, kako bi se uvećao prestiž i vidljivost umjetnika i stvaralaca koji su posvećeni misiji i politikama evropskog programiranja, kroz aktivnosti komunikacije i brendiranja, i, ukoliko je prikladno, stvaranje evropske oznake kvaliteta.

24.11.2014.

Otvorena izlozba u Rijeci „Koegzistencija: za novi jadranski koine“

Otvorena izlozba  u Rijeci „Koegzistencija: za novi jadranski koine“

U petak, 20. novembra u Rijeci, u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti otvorena je izložba savremene umjetnosti „Koegzistencija: za novi jadranski koine“ koju će riječka publika moći da pogleda do 6. decembra 2014. godine.

03.11.2014.

Održano Edukacijsko jutro u Ministarstvu kulture

Održano Edukacijsko jutro u Ministarstvu kulture

Danas je u Ministarstvu kulture, u okviru gostovanja Festivala tolerancije iz Zagreba, održan specijalni obrazovni segment Edukacijsko jutro o holokaustu, koji vodi Branko Lustig, holivudski producent i dvostruki oskarovac za filmove „Šindlerova lista“ i „Gladijator“.

02.11.2014.

-“Edukacijsko jutro” u ponedjeljak

-“Edukacijsko jutro” u ponedjeljak

Predstavljanje Festivala tolerancije iz Zagreba, koji je posvećen uvažavanju različitosti i poštovanju ljudskih prava, otpočelo je sinoć u Kraljevskom pozorištu “Zetski dom” na Cetinju. Nakon pozdravne riječi Dragice Milić, pomoćnika ministra kulture i Branka Lustiga, predsjednika Festivala, prikazan je dugometražni igrani film francuske produkcije “Sarin ključ”, u režiji Gilles Paquet-Brenner.

31.10.2014.

Održan pres povodom gostovanja Festivala tolerancije iz Zagreba

Održan pres povodom gostovanja Festivala tolerancije iz Zagreba

Danas je u Ministarstvu kulture održan pes povodom gostovanja Festivala tolerancije iz Zagreba, koji će svečano biti otvoren sjutra veče u Kraljevskom pozorištu “Zetski dom” u 19 sati. Na presu su govorili: Dragica Milić, pomoćnik ministra kulture, Nataša Popović, direktorica Festivala i Branko Lustig, predsjednik Festivala.

30.10.2014.

U Nikšiću predstavljen repertoar za novembar i najavljen početak 11. Međunarodnog festivala glumca, Nikšić 2014.

U Nikšiću predstavljen repertoar za novembar i najavljen početak 11. Međunarodnog festivala glumca, Nikšić 2014.

Danas, 30. oktobra 2014. godine, u "Gradskoj kući" u Nikšiću, održan je pres povodom predstavljanja novembarskog repertoara Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću i početka 11. Međunarodnog festivala glumca, Nikšić 2014.