Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Генерални директор за медије Жељко Рутовић примио нерезидентну амбасадорку Кипра за Црну Гору, госпођу Нафсику Кроусти

Генерални директор за медије Жељко Рутовић примио нерезидентну амбасадорку Кипра за Црну Гору, госпођу Нафсику Кроусти
Датум објаве: 26.03.2013 12:00 | Аутор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


Генерални директор  за медије, господин Жељко Рутовић примио је данас нерезидентну амбасадорку Кипра за Црну Гору, госпођу Нафсику Кроусти.

Директор Рутовић упознао је амбасадорку Кроусти са нормативно-институционалним активностима Министарства на очувању и развоју културне баштине и значају мултикултурализма као цивилизацијско-демократске тековине Црне Горе.

На интересовање амбасадорке Кроусти за улогу Министарства у очувању и развоју културе мањина, као и моделима остваривања права на информисање мањинских заједница, директор Рутовић упознао је амбасадорку са конкретним облицима подршке Министарства кроз суфинансирање пројеката из области културног стваралаштва и информисања на језицима мањина, те у том контексту и нормативних гаранција остаривања темељног људског права.

 

Захваливши се на подршци коју Кипар пружа Црној Гори у процесу европских интеграција, директор Рутовић је подсјетио на значај искустава Кипра као чланице Европске уније на пољу хармонизације националног правног поретка са европским АЦQУИ-ем.

Такође, током разговора, учешће представника научне заједнице Кипра у редакцији међународног научног часописа „Медијски дијалози“ који суфинансира Министарство културе, оцијењено је добрим примјером сарадње и размјене научних искустава Црне Горе и Кипра.