Manja slova Veća slova RSS

MKU

mku

Ministarstvo kulture

MKU

Ministarstvo kulture

 

>

Generalni direktor za medije Željko Rutović primio nerezidentnu ambasadorku Kipra za Crnu Goru, gospođu Nafsiku Krousti

Generalni direktor za medije Željko Rutović primio nerezidentnu ambasadorku Kipra za Crnu Goru, gospođu Nafsiku Krousti
Datum objave: 26.03.2013 12:00 | Autor: Ministarstvo kulture

Ispis Štampaj stranicu


Generalni direktor  za medije, gospodin Željko Rutović primio je danas nerezidentnu ambasadorku Kipra za Crnu Goru, gospođu Nafsiku Krousti.

Direktor Rutović upoznao je ambasadorku Krousti sa normativno-institucionalnim aktivnostima Ministarstva na očuvanju i razvoju kulturne baštine i značaju multikulturalizma kao civilizacijsko-demokratske tekovine Crne Gore.

Na interesovanje ambasadorke Krousti za ulogu Ministarstva u očuvanju i razvoju kulture manjina, kao i modelima ostvarivanja prava na informisanje manjinskih zajednica, direktor Rutović upoznao je ambasadorku sa konkretnim oblicima podrške Ministarstva kroz sufinansiranje projekata iz oblasti kulturnog stvaralaštva i informisanja na jezicima manjina, te u tom kontekstu i normativnih garancija ostarivanja temeljnog ljudskog prava.

 

Zahvalivši se na podršci koju Kipar pruža Crnoj Gori u procesu evropskih integracija, direktor Rutović je podsjetio na značaj iskustava Kipra kao članice Evropske unije na polju harmonizacije nacionalnog pravnog poretka sa evropskim ACQUI-em.

Takođe, tokom razgovora, učešće predstavnika naučne zajednice Kipra u redakciji međunarodnog naučnog časopisa „Medijski dijalozi“ koji sufinansira Ministarstvo kulture, ocijenjeno je dobrim primjerom saradnje i razmjene naučnih iskustava Crne Gore i Kipra.