Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Конкурс за најбољи истраживачки прилог објављен у медијима у 2013. години на тему „Социјална интеграција Рома у Црној Гори“

Датум објаве: 28.10.2013 12:54 | Аутор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


Министарство културе, у складу са чланом 91 Закона о државној управи (Сл. лист РЦГ, бр. 38/03, Сл. лист ЦГ бр.22/08), чланом 3 Закона о медијима (Сл. лист РЦГ, бр. 51/02, 62/02) и чланом 63 Уредбе о организацији и начину рада државне управе (Сл. лист ЦГ, бр. 59/09, 7/11, 40/11), објављује


К О Н К У Р С

за најбољи истраживачки прилог објављен у медијима у 2013. години на тему „Социјална интеграција Рома у Црној Гори“


Право учешћа на конкурсу на тему „Социјална интеграција Рома у Црној Гори“ имају новинари медија регистрованих у Црној Гори.

На конкурс се пријављују радови (штампани текстови, радио или ТВ емисије, текстови на порталима) који унапређују општу информисаност грађана о социјалној интеграцији Рома у Црној Гори а штампани су или емитовани у медијима у периоду од 1. јануара до 1. децембра 2013. године.

Конкурсни рад потребно је доставити на сљедећи начин:

Текст објављен у штампаном медију доставити у оригиналу или квалитетну копију текста на којој се јасно види лого новине, аутор/и и датум објављивања.

Радијски текст доставити на ЦД-у у мп3 формату, а телевизијски на ДВД-у, са сљедећим подацима: назив медија, назив рада, аутор/и, датум објављивања рада и назнака дужине трајања прилога.

Текст објављен на порталу (он лине) доставити скенирану страницу на којој је објављен текст, на којој се јасно види лого портала, аутор/и и датум објављивања.

У случају да се кандидује тим аутора, имена учесника треба да буду обавезно наведена у пријави (нпр. истраживачи, новинари, уредници). Тимска кандидатура може да укључи највише 5 особа.

Радове који су предмет конкурса потребно је доставити најкасније до 15. јануара 2014. године.

Разматрање достављених радова и избор најбољег истраживачког рада обавиће стручна комисија у року од 15 дана од дана закључења конкурса.

Аутору најбољег истраживачког рада биће уручена Плакета, као и новчани износ од двије просјечне нето зараде у Црној Гори у претходној години. У случају тимске кандидатуре, новчани износ се дијели равноправно на особе које су као учесници наведени у пријави.
Поводом резултата конкурса, Министарство културе организоваће уручење награде 8. априла 2014. године, на Свјетски дан Рома.

Пријавни формулар се може преузети са сајта Министарства културе www.министарствокултуре.гов.ме 

Пријаве са потребном документацијом подносе се у четири примјерка непосредно или поштом, са назнаком– Конкурс на темуСоцијална интеграција Рома у Црној Гори“ – на адресу: Министарство културе, Улица Његошева, 81250 Цетиње.

Конкурс почиње даном објављивања на wеб сајту Министарства културе.
Непотпуна и неблаговремена документација неће бити разматрана.
Резултати конкурса биће јавно објављени.

За све додатне информације контакт особа:
Ирена Јовановић
тел:020/ 231-196
е-маи: ирена.јовановиц@мку.гов.ме