Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Рутовић учествовао на Међународном интердисциплинарном симпозијуму Филозофија медија - "Будућност медија"

Датум објаве: 22.09.2014 10:53 | Аутор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


Жељко Рутовић, генерални директор Директората за медије учествовао је на Цресу од 18. до 21. септембра 2014. године, на Међународном интердисциплинарном симпозијуму Филозофија медија - "Будућност медија" са излагањем на тему "Човјек будућности-човјек (мета)медија?"((не)упитни идентитет).

Том приликом Рутовић је истакао да је: " Револуција и дисперзија новог технолошко-информационог "смисла" поништила традиционално-линеарни концепт смисла као критичке (само)рефлексије човјека. Нови медијски рецептори као генератори редефинишуће стварности, суштинска су редефиниција човјекове изворности".

Рутовић је такође у свом раду навео и да се : " Човјек (п)остварује у монети интегративне протетичке медијске индустрије са својствима преображеног новоформулисаног идентитета нове друштвене пожељности. Човјек постаје некритичка репродукција утисака као облика новог медијског искуства".

На крају, Рутовић је указао да су: " Неупитни, немислећи, "идентитети" сврховити програми пројициране дигитално тумачене садашњости-будућности у којој медији не информишу, већ циљано интегришу човјека у средство и алат својства манипулишућег смисла."