Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Отворен ИВ Подгорички новинарски форум

Отворен ИВ Подгорички новинарски форум
Датум објаве: 09.12.2016 11:16 | Аутор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


Синоћ је отворен ИВ Подгорички новинарски форум, у организацији Медијског савјета.

На отварању Форума је говорио проф. мр Јанко Љумовић, министар културе.

“Медијске теме су суштинска потреба сваког грађанина, појединца и појединке, у свим нивоима друштвеног ткива. Медији су коначно и наш шести континент, простор реални и имагинарни у коме живимо. Медијске политике као дио јавних политика су у директној корелацији и са културним политикама, нема успјешне културне политике без квалитетних медија који су важан конституент културних потреба”, рекао је министар Љумовић.

У свом обраћању, Министар је навео и да „Министарство културе, у континуитету хармонизује национално медијско законодавство са правном тековином Европске уније. Таква владина политика резултира високим нормативним стандардима слободе изражавања као темељног људског права. Досљедна имплементација законодавног оквира подразумијева јасна права и обавезе свих учесника медијског система.“

На отварању Форума говорили су и предсједник Организационог одбора Дарко Шуковић, извршни секретар Медијског савјета за саморегулацију Ранко Вујовић и новинар и публициста Андреј Николаидис.

Подгорички новинарски форум традиционално окупља новинаре и стручњаке из области медија, цивилног друштва и науке, из Црне Горе, Србије, Босне и Херцеговине, Косова, Албаније, Македоније, Словеније и земаља Европске уније.

У оквиру овогодишњег Форума биће додијељења награда “Миодраг Вукмановић”, за допринос професионалном новинарству. Покровитељ награде је Министарство културе.