Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Честитка поводом 3 маја, Свјетског дана слободе медија

Честитка поводом 3 маја, Свјетског дана слободе медија
Датум објаве: 03.05.2017 08:41 | Аутор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


Поводом 3 маја, Свјетског дана слободе медија, проф. мр Јанко Љумовић, министар културе, упутио је честитку, у којој се наводи:

"Слобода и дијалог, као темељни принципи визије савремених медија, вриједности су које промовишемо и за које, заједно, радимо. Знајући да слободни и професионални медији омогућавају отворену јавну дебату о питањима од најширег интереса, очекивано је да сви сегменти друштва континуирано предузимају активности неопходне за унапређење остваривања слободе изражавања као основног људског права.

Унапријеђење медијског и друштвеног амбијента Министарство културе и Влада Црне Горе не доживљавају само као дужност већ као опредјељење у којем све активности, у складу са европским стандардима, представљају очување цивилизацијских вриједности на којима се развија црногорско друштво. Подржавамо и охрабрујемо сваки дијалог и константне напоре медијских субјеката на јачању саморегулаторних механизама и принципа утемељених на високим етичким и професионалним стандардима, а све у функцији рјешавања многобројних дилема и изазова с којим се, заједно, суочавамо.

Поводом обиљежавања Свјетског дана слободе медија, свим посленицима јавне ријечи упућујем срдачне честитке, уз жеље да својим професионалним извјештавањем и његовањем високих продукционих стандарда доприносе демократском развоју црногорског друштва ка породици европских народа."