Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Извјештај о Јавним консултацијама за израду Нацрта закона о медијима

Извјештај о Јавним консултацијама за израду Нацрта закона о медијима
Датум објаве: 25.12.2017 13:20 | Аутор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


У складу са Уредбом о поступку и начину спровођења јавне расправе у припреми закона („Службени лист ЦГ“, број 12/12), Министарство културе је објавило позив за консултације заинтересоване јавности поводом доношења Нацрта закона о медијима. Јавни позив за учешће у јавним консултацијама упућен је органима, организацијама, удружењима и појединцима, објављивањем на wеб страници министарства и на порталу е-управе, 27.11.2017. године. Уз јавни позив, на интернет страници Министарства објављен је контакт за достављање примједби и сугестија.

Јавне консултације, у трајању од 20 дана од дана објављивања јавног позива, закључене су 18.12.2017. године. У овом периоду, Министарству су стигли предлози и сугестије од 6 различитих субјеката, који су у прилогу постављени у електронској форми на wеб страници Министарства и порталу е-управе.

Министарство културе је анализирало пристигле предлоге и сугестије и констатовало да ће се у изради Нацрта закона о медијима, предложене сугестије узети у разматрање. О томе да ли су предлози и сугестије прихваћене или не, заинтересоване стране ће бити обавијештене у коначном Извјештају који ће бити припремљен и објављен након Јавне расправе о Нацрту закона о медијима.


Овдје можете преузети:

Предлози и коментари заинтересованих субјеката:

1. АЦТУАЛ ПРЕСС неw д.о.о. Никшић
2. Адриатиц радио, Бијело Поље
3. Акција за људска права - ХРА
4. Даилy Пресс доо Подгорица, и Телевизија Вијести доо Подгорица
5. Синдикат медија Црне Горе
6. Центар за грађанско образовање