Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Сусрет генералног директора Директората за медије Рутовића са представницима Европске радиодифузне уније

Сусрет генералног директора Директората за медије Рутовића са представницима Европске радиодифузне уније
Датум објаве: 27.01.2018 16:22 | Аутор: мку

Испис Штампај страницу


Генерални директор Директората за медије Жељко Рутовић разговарао је у Подгорици са представницима Европске радиодифузне уније Радком Бечевом, шефицом за односе са члановима и Борисом Бергантом, вишим консултантом Европске радиодифузне уније ЕБУ.

Разговор је вођен о јавним радио-дифузним сервисима, европским стандардима и принципима институционалне независности, изазовима у будућности и значају одрживог и предвидивог финансирања.

Генерални директор је представнике ЕБУ упознао са измјенама Закона о националном јавном емитеру Радио и телевизија Црне Горе које у усвојене у јулу 2016. године којима се гарантује политичка, институционална и финансијска независност Јавног сервиса као и промјену у начину финасирања, којима се за Јавни сервис се издваја 0,3 % БДП што је 30% више средстава од претходног модела.

Рутовић је, такође, представнике ЕБУ упознао са законским решењима и принципима уговора између Владе и РТЦГ о пружању јавних радио-дифузних услуга, сходно Саопштењу ЕК о примјени правила о државној помоћи за јавне радио-дифузне услуге (2009/Ц257/01), као једном од мјерила за отварање Преговарачког поглавља 8-Конкуренција.