Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Министар Богдановић посјетио Агенцију за електронске медије

Министар Богдановић посјетио Агенцију за електронске медије
Датум објаве: 10.02.2018 12:53 | Аутор: мку

Испис Штампај страницу


мку
Министар културе Александар Богдановић са сарадницим боравио је у радној посјети Агенцији за електронске медије гдје је разговарао са дирекотом Агенције Абазом Белим Џафићем.

Овом приликом представљене су све важније активности Агенције за електронске медије. Директор Џафић је истакао значај досљедног поштовања слобода медија. Подсјетио је да су кључне карактеристике демократског друштва, на којима треба да раде сви друштвени актери: слободе изражавања, заштита новинара и јачање поштовања професионалних стандарда.

Министар Богдановић је у разговору посебно апострофирао значај и улогу институционалне независности јавних радио-дифузних сервиса и емитера, наглашавајући њихову улогу и значај који они имају у демократском друштву. Министар је указао на потребу континуираног хармонизовања медијског законодавства са стандардима и најбољим праксама земаља чланица ЕУ. Изразио је задовољство похвалама које стижу са европских адреса на рад Агенције, која је и показатељ демократских капацитета Црне Горе.

Посебан аспект разговора посвећен је измјенама Закона о медијима, планираним за ову годину. Такође, разговарано је о потреби измјене Закона о електронским медијима и сагледавању могућности побољшавања постојећих рјешења. Министар Богдановић је позвао Агенцију да буде активни учесник приликом измјене наведеног закона и да својим предлозима допринесе побољшању квалитета овог акта.

На састанку је закључено да је сарадња Министарства културе и Агенције, на снажењу укупне независности регулатора и цјелокупне медијске слике, од изузетне важности за промовисање слободе медија.