Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Министар Богдановић позвао представнике ОЕБС да буду посматрачи у радној групи за израду Измјена и допуна Закона о јавним радио-дифузним сервисима

Министар Богдановић позвао представнике ОЕБС да буду посматрачи у радној групи за израду Измјена и допуна Закона о јавним радио-дифузним сервисима
Датум објаве: 26.03.2018 18:03 | Аутор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


мкуМинистар културе Александар Богдановић и амбасадорка ОЕБС у Црној Гори Њ.Е. Мариз Давије разговарали су данас на Цетињу о сарадњи и подршци коју ова организација пружа Министарству културе.

Министар Богдановић је истакао изузетно задовољство што је био у прилици да разговара са високим представником ОЕБС за слободу медија Арлемом Дезиром, током његове званичне посјете Црној Гори и да му представи медијски оквир и легислативу у овој области.

Министар је истакао и да је у овој години планирана измјена два закона у области медија, за шта је подршка међународних партнера од изузетне важности. Смјернице и коментари, као и упоредна искуства која може обезбиједити ОЕБС могу значајно помоћи да дођемо до што квалитетнијег и садржајнијег текста. У том смислу министар Богдановић је позвао представнике ОЕБС да буду посматрачи у радној групи за израду Измјена и допуна Закона о јавним радио-дифузним сервисима.

Амбасадорка Давије је навела како мисија ОЕБС у Црној Гори са посебном пажњом прати измјене медијске легислативе и биће од помоћи Министарству културе приликом израде законских аката планираних у овој години.

Детаљније је разговарано и о осталим темама од значаја за ову област и договорено да Министарство културе и мисија ОЕБС у директној комуникацији преложе моделе за сарадњу и иницирају нове пројекте којима ћемо ојачати наше партнерство.